Danish Superliga

2 dage til 3F Superliga

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot to dage til 2020-21 sæsonen sparkes i gang. Vi sætter fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk rækkefølge og er nu nået til FC Nordsjælland, Lyngby Boldklub og OB. 

Skrevet onsdag d. 8. september

 

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland nåede for fjerde sæson i træk med i Mesterskabsspillet. Endnu en gang bragte Flemming Pedersen masser af unge spillere i spil i løbet af sæsonen og flere greb chancen. Især de to offensive kometer Mikkel Damsgaard og Mohammed Kudus viste sæsonen igennem prøver på deres unikke talent, og nordsjællænderne var med 59 mål det næstmest scorende hold i 2019-20 sæsonen. Defensivt så det desværre mindre overbevisende ud. Hele 54 gange måtte Nicolai Larsen og Peter Vindahl Jensen fiske bolden ud af nettet efter en indkasseret scoring, og skal FC Nordsjælland gøre sig forhåbninger om at spille med om medaljer i næste sæson skal defensiven styrkes. I sidste sæson lykkedes det ikke at hente en eneste sejr af 16 mulige mod nr. 1 til 4 - FC Midtjylland, F.C. København, AGF og Brøndby IF - og den statistik skal simpelthen forbedres i den kommende sæson, hvis man vil bide skeer med de helt store.

FC Nordsjælland har i sommerens transfervindue sagt farvel til fire bærende spillere - Mikkel Damsgaard, Mohammed Kudus, Abdul Mumin og førstemålmand Nicolai Larsen - uden at hente meget nyt blod ind, så de helt store spørgsmål er, om de eksisterende spillere i truppen kan løfte deres niveau endnu en tak, og om det næste kuld unge kometer allerede står klar i kulissen, som man har oplevet i de seneste sæsoner med Damsgaard, Kudus, Skov Olsen, Marcondes, Mathias Jensen m. flere.   

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 6

 

Cheftræner i 2020/21

Flemming Pedersen

 

Til -og afgange

Tilgange: Daniel Svensson (Brommapojkarne), Godsway Donyoh (Dynamo Dresden), Martin Vantruba (SK Slavia Prag)

Afgange: Nicolai Larsen (Guingamp), Abdul Mumin (Vitoria Guimares SC), Mikkel Damsgaard (Sampdoria), Mohammed Kudus (AFC Ajax)

 

Lyngby Boldklub

Lyngby Boldklub var ikke spået mange chancer for overlevelse af eksperterne, da de efter blot en enkelt sæson i NordicBet Liga på yderste mandat vendte tilbage til det fine selskab - 3F Superliga. 'Med cheftræner Christian Nielsen ved roret viste 'De Kongeblå' dog med sejre over medaljeaspiranterne AGF og AaB i 1. og 4. spillerunde sig mere konkurrencedygtige end først antaget. Især hjemme på Lyngby Stadion var oprykkerne stærke og havde skrabet hele 28 point sammen, da de 14 klubber gik på vinterpause 16. december. Pusten gik dog lidt ud af balonen i foråret, hvor Lyngby Boldklubs smalle trup viste sin skrøbelighed, og man endte med at skulle ud i to nervepirrende knald-eller-fald kampe for overlevelse mod Hobro IK. En duel som længe balancerede på et knivsæg, men som oprykkerne til sidst trak sig sejrrigt ud af.

Der er ingen tvivl om, at der venter Lyngby Boldklub en vanskelig anden sæson efter oprykningen til landets bedste fodboldrække. Med en ny turneringsstruktur med 12 hold og to direkte nedrykkere er det vigtigt at komme stærkt fra land og undgå større formdyk i løbet af sæson. Pilen pegede nedad for 'De Kongeblå' i foråret, så det bliver afgørende, at energien fra efteråret findes frem, og at tilgangen af de nye offensive spillere - Christian Greko Jakobsen og Rasmus Thellufsen - lukker det store hul, som sidste sæsons største profil Rezan Corlu med sit skifte til Brøndby IF har efterladt.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 11

 

Cheftræner i 2020/21

Christian Nielsen

 

Til -og afgange

Tilgange: Christian Greko Jakobsen (SønderjyskE), Rasmus Thellufsen (AaB), Emilio Simonsen (Nykøbing FC)

Afgange: Rezan Corlu (Brøndby IF), Jesper Christjansen (NSI Runavik), Lasse Nielsen (Næstved Boldklub), Martin Ørnskov (Karrierestop)

 

 

OB

Efter en opløftende 2018-19 sæson var forventningerne og ambitionerne på Fyn høje ved indgangen til 2019-20 sæsonen, men efter en godkendt start begyndte fynboerne at drasle ned igennem tabellen og måtte overvintre på en 9. plads. Nedturen fortsatte i foråret, hvor OB var hårdt plaget af skader, og pludselig var Striberne indblandet i hundeslagsmålet i bunden. Skader på flere nøglepositioner betød, at flere unge debutanter blev kastet i ilden, men heldigvis spillere som Max Fenger og Mikkel Hyllegaard sig stærke i Gruppespillet og det efterfølgende Europa Playoff, og fynboerne sluttede på syvendepladsen.

OB har blot hentet en enkelt forstærkning ind i sommerens transfervindue, men den lynhurtige amerikanske wing Emmanuel Sabbi kan vise sig at være den saltvandsindsprøjtning, som den fynske offensiv har hungret efter. OB scorede 50 gange i 2019-20 sæsonen - 8. bedst af 14 hold - og skal ambitionerne om Mesterskabsspil og medaljekamp på Fyen indfries, skal skarpheden i felterne findes frem. Med en offensiv bestående af Sander Svendsen, Mart Lieder, Issam Jebali, Emmanuel Sabbi og de unge kanoner Max Fenger og Mikkel Hyllegaard er betingelserne for, at OB løfter måltotalen i den kommende sæson da bestemt også til stede.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 7

 

Cheftræner i 2020/21

Jakob Michelsen

 

Til -og afgange

Tilgange: Emmanuel Sabbi (Hobro IK), 

Afgange: Jacob Barrett Laursen (DSC Armenia Bielefeld), Anders Klynge (Silkeborg IF), Jonathan Harboe (Ukendt), Kingsley Madu (Ukendt), Teitur Magnusson (Middelfart), Jonas Skytte (Middelfart),

 

Udgivet
08/09/2020