Danish Superliga

1 dag til 3F Superliga

Sæsonpremieren i 3F Superliga nærmer sig med hastige skridt, og der er nu blot en dag til 2020-21 sæsonen sparkes i gang. Vi har siden mandag sat fokus på tre hold ad gangen i alfabetisk rækkefølge og er nu nået til vejs ende med Randers FC, SønderjyskE og Vejle Boldklub. 

Skrevet torsdag d. 8. september

 

Randers FC

Randers FC fik en fremragende start på 2019-20 sæsonen, hvor man lå placeret helt oppe på tredjepladsen efter 12. spillerunde. Desværre mistede kronjyderne momentum som sæsonen skred frem og måtte se drømmene om Mesterskabspil langsomt forsvinde ude i horisonten. I Slutspillet begyndte flere Randers FC spillere at vise sig frem fra deres bedste side, og det bliver spændende at se om midtbanestrateg Vito Hammershøy Mistrati og angrebses Emil Riis kan fortsætte de lovende takter fra sæsonafslutningen. Emil Riis har været flittigt scorende i træningskampene og kom på måltavlen i seneste U-21 landsholdskamp, så hold et ekstra øje på den tidligere Derby County forward.  

Randers FC har været et af de mindst aktive klubber i sommerens transfervindue sagt farvel til fire spillere - Johnny Thomsen, Benjamin Stokke, Tobias Damsgaard og Kasper Høgh - og blot vekslet Tosinde Kesindes lejeaftale til en permanent aftale. Randers FC har udviklet sig til et bundsolidt 3F Superliga hold med mange rutinerede spillere, så der er gode chancer for, at Thomas Thomasbergs tropper igen bliver en del af det brede midterfelt, som kommer til at kæmpe om de sidste pladser i Mesterskabsspillet, når Grundspillet nærmer sig sin afgørende fase.

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 9

 

Cheftræner i 2020/21

Thomas Thomasberg

 

Til -og afgange

Tilgange: Tosin Kehinde (Feirense)

Afgange: Johnny Thomsen (Ukendt), Benjamin Stokke (Vålerenga), Tobias Damsgaard (Vendsyssel FF), Kasper Høgh (Valur)

 

SønderjyskE

Flere eksperter så før 2019-20 sæsonen SønderjyskE som en seriøs bejler til Top 6, men det lykkedes ikke Glen Riddersholm at få forløst holdets fulde potentiale. I hvert fald ikke i 3F Superliga-regi. Istedet for Mesterskabsspil og medaljekamp gik sønderjyderne ind til Gruppespillet i overhængende fare for at skulle ud i nervepirrende kampe for overlevelse. I Gruppespillet viste SønderjyskE dog klassen og hentede 11 point af 18 mulige og reddede livet i 3F Superliga. Samtidig med at de sikrede klubbens første titel ved at vinde Sydbank Pokalen vel at mærke. Sønderjyderne blev bedre og bedre som foråret skred frem, og kan de ride videre på bølgen er Top 6 bestemt et realistisk mål.   

SønderjyskE har brugt deres lange sommerpause på at skære truppen til. Ind er hentet stærke navne som Marc Dal Hende og Haji Wright samt Lawrence Thomas som direkte erstatning for førstekeeper Sebastian Mielitz, der i sommerens transfervindue har taget turen til tysk fodbold. Herudover er det lykkedes at hente Emil Frederiksen, som var lejet i Heerenveen i sidste sæson, på en permanent aftale. Flere spillere har forladt klubben, hvor Christian Greko Jakobsen, Eggert Jonsson og Sebastian Mielitz er de mest prominente navne, men SønderjyskE ser umiddelbart ud til at komme styrket ud af startblokken til den nye sæson. Det er vigtigt at komme godt fra land i denne sæson, så det bliver spændende at se, om pokalvindernes deltagelse i Europa League kvalifikationen fjerner fokus fra ligaen eller giver dem et ekstra gear.  

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 10

 

Cheftræner i 2020/21

Glen Riddersholm

 

Til -og afgange

Tilgange: Marc Dal Hende (FC Midtjylland), Lawrence Thomas (Melbourne Victory), Haji Wright (VVV-Venlo), Emil Frederiksen (Heerenveen), Nicolai Flø (Vendsyssel FF), Roni Arabici (Brøndby IF)

Afgange: Sebastian Mielitz (Viktoria Köln), Christian Greko Jakobsen (Lyngby Boldklub), Nicholas Marfeldt (HB Køge), Eggert Jonsson (Hafnarfjördur), Joao Perreira (Ukendt), Artem Dovbyk (FC Midtjylland), Justin Plautz (SF Lotte), Theofanis Mavrommatis (Panathinaikos)

 

Vejle Boldklub

Det lykkedes Vejle Boldklub at holde fast på stammen på holdet, da traditionsklubben i sommeren 2019 rykkede ud af 3F Superliga efter blot en sæson tilbage i det fine selskab. Tilstedeværelsen af profiler som Mads Greve, Jacob Schoop, Ylber Ramadani og Kjartan Finnbogason var også en stærkt medvirkende årsag til, at de rødblusede fra Nørreskoven vandt NordicBet Liga og allerede er tilbage i landets bedste fodboldrække. Vejle Boldklub kom ellers mindre godt fra start i næstbedste række med beskedne fem point i de første fem spillerunder, men som sæsonen skred frem, spillede de sig langsomt men sikkert op i tabellen og erobrede med en 3-2 sejr over Næstved Boldklub førstepladsen i 11. spillerunde. Herefter så Constantin Gâlcăs tropper sig ikke tilbage og satte deres stærke jyske rivaler Viborg FF og FC Fredericia af.  

Vejle Boldklub har brugt sommerpausen på at forstærke truppen, hvor man har hentet spændende spillere som Raphael Dwamena i Levante og Saeid Ezatolahi i FK Rostov samt fløjet den brasilanske bomber Allan Sousa hjem fra sit lejeophold i belgiske Sint-Truiden. Rent offensivt ser holdet stærkt besat ud med flere rutinerede kræfter og den blot 17-årige lovende angriber Wahid Faghir, der efter et flot forår i NordicBet Liga begynder at banke på til en plads cheftræner Gâlcâs start 11'er. Det store spørgsmål er derfor nok om defensiven kan stå distancen, og hvor lang tid det tager at vende sig til tempoet i 3F Superliga. Tempoet i den bedste række er højere end i NordicBet Liga, og det er helt afgørende for Vejle Boldklubs chancer, at de hurtigt kommer op i højeste gear og får hentet nogle point, da en blød start i det nye turneringsformat med 12 hold og to direkte nedrykkere kan blive skæbnesvanger. 

 

Placering i 2019-20 sæsonen

Nr. 1 i NordicBet Liga

 

Cheftræner i 2020/21

Constantin Gâlcâ

 

Til -og afgange

Tilgange: Raphael Dwamena (Levante), Saeid Ezatolahi (FK Rostov), Allan Sousa (Sint-Truiden), Alexander Milosevic (Ukendt), Mikkel Kristensen (FC Midtjylland), Emmerson (Armavir), Alexander Brunst (Magdeburg), Luis Henrique (HIFK)

Afgange: Adam Jakobsen (Kolding IF), Mads Lauritsen (Viborg FF), Thais Damgaard (VSK Aarhus), Jonas Andersen (Ukendt), Magnus Grødem (Sandnes), Nicolas Dantas (Ukendt), Karim Memija (Ukendt), Nicolas Gianini (Sao Bernardo-SP), Lucas From (Aarhus Fremad), Gianluca Zanette (Ukendt)

 

 

Udgivet
09/09/2020