Danish Superliga

Ugens Kamp - Runde 3

Silkeborg IF - AGF

Mandag kl. 19.00 på JYSK park

Optakt

En helt fantastisk kulisse venter mandag aften, når Silkeborg IF og AGF brager sammen i den sidste kamp i spillerunde 3. Her indvies nemlig Silkeborgs flotte nye stadion, JYSK park, og der er meldt 'røde lamper' til rivalopgøret mellem de to jyske traditionsklubber. Hele 10.000 tilskuere har meldt deres ankomst i Silkeborg, så mon ikke især hjemmeholdets spillere vil gøre alt for at give de mange fremmødte en god oplevelse på den nye arena. 

Silkeborg IF er med nul point i de første to spillerunder kommet pointmæssigt skidt fra land i Alka Superliga, mens AGF fik sæsonens første sejr fredag aften mod Hobro IK. Den første kamp tabte man lidt overraskende 2-1 hjemme til AC Horsens der topper tabellen med 6 point. Et nederlag vil for både AGF og Silkeborg derfor være ensbetydende med en skuffende sæsonstart, så man kan med rette forvente ild i øjnene på spillerne og syngende tacklinger fra første fløjt.

 

Kampens profiler

Hos Silkeborg er Robert Skov den helt store offensive profil. Hvis hjemmeholdet for alvor vil udfordre gæsternes defensiv, skal den unge kantspiller rette sigtekornet ind til mandag aften. I de første to spillerunder har Robert Skov nemlig haft hele 10 afslutninger uden at komme på tavlen, hvilket er usædvanligt for kantspilleren med det fantastiske spark. Hos udeholdet vil mange øjne utvivlsomt hvile på Superligaens all-time topscorer Morten Duncan Rasmussen, som nettede hele 16 gange i sidste sæson. Han bliver uden tvivl en mundfuld for hjemmeholdets defensiv, og fansene kan forvente masser af hårde nærkampe mellem Duncan og fysisk stærke Dennis Flinta og Simon Jakobsen i Silkeborgs centrale forsvar. En anden profil som bliver interessant at følge er AGF's nyerhvervelse, Tobias Sana, som er kommet til fra Malmö FF. I sidste spillerunde var Sana en konstant trussel for Hobro med sin hurtighed, skarpe driblinger og gode overblik. Ham skal Silkeborg og i særdeleshed Ibrahim Moro være ekstra opmærksomme på. Får han for meget plads i rummet foran de fire bagerste, bliver det en svær kamp for hjemmeholdet. 

 

Seneste indbyrdes kampe

Kun én af de seneste 10 indbyrdes kampe er endt målløse, så mon ikke vi får mål på JYSK park. Senest de to mandskaber stødte sammen vandt AGF 2-0 i Silkeborg - begge mål sat ind af Morten Duncan. Historisk set har hjemmeholdet dog haft et rigtig godt tag på AGF, hvor man har vundet fem af de seneste 10 indbyrdes opgør og kun tabt de to. Måske bliver mandag dagen, hvor Silkeborgs nye spydspids, Gustaf Nilsson, scorer sit første mål for Silkeborg. 

  

Kampen vises mandag kl. 19.00 på TV3Sport 1. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
27/07/2017