Danish Superliga

Statistiske vinkler på de syv kampe i 7. spillerunde

HOBRO IK - AGF

AGF hentede sæsonens anden sejr, da man slog Hobro 2-0 på DS Arena. Dermed er Aarhusianerne som det eneste hold stadig ubesejrede i indeværende sæson.

Hobro var før kampen mod AGF det mandskab, der havde lukket flest mål ind på dødbolde (9). Hobros svaghed på de defensive dødbolde blev igen udstillet, da Mustafa Amini bragte AGF foran 1-0 efter et hjørnespark.

 AGF defensiven har været ligaens mest solide i de første syv spillerunder, og Aleksandar Jovanovic holdt for fjerde gang i denne sæson nullet og er blevet passeret blot tre gange.  

 

FC NORDSJÆLLAND - AC HORSENS

AC Horsens vandt for første gang i ni år i Farum. Syv nederlag, en uafgjort og en samlet målscore på 20-4 i FC Nordsjælland favør hed statistikken fra de seneste otte kampe på Right to Dream Park.

FC Nordsjælland stillede til kamp mod AC Horsens med den yngste startopstilling nogensinde i Superligaens historie. Gennemsnitsalderen i start 11'eren hos FC Nordsjælland var blot 20 år og 118 dage.

AC Horsens har scoret seks gange i de første syv spillerunder. Hele fire af målene har Mikkel Qvist været involveret i. To mål og to assists er det hidtil blevet til. 

 

VEJLE BOLDKLUB - OB

OB vandt for første gang i sæsonen, da man besejrede Vejle Boldklub 2-0 i Nørreskoven. 

OB defensiven har set skrøbelig ud i denne sæson, men så stærk ud søndag. Blot to redninger havde Sten Grytebust behov for at diske op med for at sikre sit første clean sheet i sæsonen.

 Nicklas Helenius har været kold foran mål i sæsonens første seks spillerunder. Den målfarlige angriber manglede dog skarpheden i søndags, hvor han var aflsuttede seks gange uden at komme på tavlen.

 

VENSSYSSEL FF - BRØNDBY IF

Brøndby IF havde før nederlaget til F.C. København ikke tabt i de seneste 17 udekampe i Superligaen. Brøndby kom dog hurtigt tilbage på sporet med 2-1 sejren over Vendsyssel FF.

Efter en fantastisk start med to sejre i sæsonens to første kampe er det gået resultatmæssigt nedad bakke for oprykkerne fra Vendsyssel. Blot ét point har nordjyderne hentet i de sidste fem kampe, hvilket er dårligst af alle i rækken. 

Brøndbys Kamil Wilczek var igen i fokus, da han scorede begge gæsternes mål. Før kampen mod Vendsyssel havde han ikke scoret i de to foregående kampe. Senest polakken ikke scorede i to SL kampe i træk var i marts og for tre kampe uden mål helt tilbage i november 2017.

 

 F.C. KØBENHAVN - SØNDERJYSKE

F.C. København har aldrig tabt en hjemmekamp til SønderjyskE i Superligaen. Med sejren søndag aften er man nu oppe på 14 sejre og to uafgjorte i egen hule mod sønderjyderne.

SønderjyskE har med nederlaget søndag ikke vundet i de seneste otte udekampe (seks nederlag og to uafgjorte). 

Viktor Fischer noterede sig for endnu en anden assist mod Sønderjyske og er nu oppe på en imponerende offensiv statistik på 29 skabte chancer, fire mål og fire assists i sæsonens første syv spillerunder.

 

FC MIDTJYLLAND - RANDERS FC

Med 3-0 sejren søndag aften har FC Midtjylland nu ikke tabt til Randers FC de seneste 15 gange de to jyske klubber har braget sammen i Superliga regi. 

Randers FC havde gang i en imponerende stime med fem udekampe i Superligaen uden nederlag. FC Midtjyllands effektivitet på især dødbolde viste sig dog at være for stor en mundfuld for den ellers stærke Randers defensiv.  

FC Midtjyllands costarikanske angriber Mayron George kom på måltavlen for anden gang i sine seneste tre Superliga kampe. Ulvene skal håbe, at George har sat gang i en stime, som i sidste sæson for Lyngby Boldklub, hvor han scorede syv mål i syv kampe fra R10-R17.

 

AAB - ESBJERG FB

AaB har historisk set haft det svært mod Esbjerg fB på hjemmebane og mandag aften var ingen undtagelse. Esbjerg tog en 1-0 sejr og AaB har blot vundet to af de sidste 12 møder med Esbjerg i Aalborg. 

AaB var før hjemmekampen mod Esbjerg ubesejret i seks kampe i træk på eget græs. Den stime sørgede finske Joni Kauko dog for blev stoppet.

Joni Kauko scorede for tredje gang i sæsonen. Dermed har finnen scoret ligeså mange mål i sine syv kampe for sin nye klub Esbjerg, som han gjorde i 50 kampe for Randers FC. 

 

Udgivet
28/08/2018