Danish Superliga

Statistiske vinkler på de syv kampe i 6. spillerunde

SØNDERJYSKE - VENDSYSSEL FF

Resultat 2-1

1sjeven.jpg


SønderjyskE har ikke hentet mange point på udebane i den seneste tid, men hjemme på Sydbank Park er sønderjyderne meget solide. Med 2-1 sejren over Vendsyssel fredag har SønderjyskE nu taget syv hjemmesejre i de seneste ni hjemmekampe i Superligaen. Kees Luijckx var med syv sæsonscoringer den næstmest scorende SønderjyskE spiller i sidste sæson efter Christian Greko, og den hollandske centerforsvarer har ikke mistet målnæsen i sommerpausen. Han scorede for anden gang i sæsonen i 2-1 sejren over Vendsyssel og er nu SønderjyskE topscorer med to scoringer i seks kampe. 

 

FC NORDSJÆLLAND - VEJLE BOLDKLUB

Resultat 2-0

1fcnvb.jpg


Med sejren over Vejle Boldklub fortsætter FC Nordsjælland deres dominans på eget græs, hvor Kasper Hjulmands tropper har kun tabt to af de seneste 16 kampe hjemme på Right to Dream Park. Unge Andreas Skov Olsen kom endnu en gang på tavlen for Tigrene og er nu oppe på tre sæsonscoringer i seks kamp. Dermed har han fået en bedre sæsonstart end FC Nordsjællands topscorere i de seneste to sæsoner - Emiliano Marcondes (2017/18) og Marcus Ingvartsen ((2016/17) - som begge havde nettet to gange på samme tidspunkt i sæsonen. 

 

RANDERS FC - HOBRO IK 

Resultat 3-0

1rfchob.jpg


​Randers FC vandt 3-0 over Hobro og har blot tabt én af de seneste ti hjemmekampe på BioNutria Park. Især defensiven med Erik Marxen i spidsen har været solid i denne sæson, og man havde i søndagens kamp succes med at holde Superliga topscorer Emmanuel Sabbi fra fadet. Erik Marxen har dog ikke kun imponeret defensivt - han har også bidraget med et mål og to assists i sæsonens første seks kampe.

 

AGF - F.C. KØBENHAVN

Resultat 1-1  

1agffck.jpg


AGF er efter søndagens kamp mod F.C. København stadig det eneste ubesejrede hold i Superligaen. Dette kan AGF til dels takke deres formstærke målmand Aleksandar Jovanovic for der for anden gang i sæsonen reddede et straffespark. Havde det ikke været for Viktor Fischers fremragende flugter sidst i kampen, havde Jovanovic endnu kunne notere sig for sæsonens fjerde clean sheet, men serberen må trøste sig med kun at have lukket tre mål ind i sæsonen. Det er bedst af alle i Superligaen. 

 

BRØNDBY IF - ESBJERG FB

Resultat 0-1 

1bifefb.jpg


Før kampen mod Esbjerg havde Brøndbys seneste 20 hjemmekampe budt på 15 sejre, fire uafgjorte og blot ét nederlag. På trods af spilovertag (70,2% boldbesiddelse) og flere afslutninger end Esbjerg (BIF: 22 | EFB: 9), var det vestjyderne der på en fremragende omstilling sikrede alle tre point. Kamil Wilczek fyrede kanonen af hele seks gange - tre inden for rammen - men Jeppe Højbjerg og stolperne var i vejen for Brøndbys normalt træfsikre angriber.   

 

OB - FC MIDTJYLLAND

Resultat 1-1 

1obfcm.jpg


FC Midtjylland havde bolden mest af tiden (56,2%), mens hjemmeholdet OB havde flere afslutninger, så målt på spil og chancer var det ikke helt ufortjent, at det lykkedes fynboerne at udligne til 1-1 i tillægstiden. Nicklas Helenius har med sit udlignende mål søndag aften scoret fire gange i sine sidste fire kampe mod FC Midtjylland. 

 

AC HORSENS - AAB

Resultat 0-0 

1achaab.jpg


Det endte 0-0 på CASA Arena, og AC Horsens er nu ubesejrede i de sidste fem kampe mod AaB (2 sejre og 3 uafgjorte). AaB har dog flere ting at glæde sig over. Med de øvrige topholds pointtab i 6. spillerunde ligger AaB stadig med helt i toppen af tabellen, og AaB målmand Jacob Rinne holdt nullet for fjerde gang i sæsonen. Det kan ingen anden målmand i ligaen matche. 

Udgivet
21/08/2018