Danish Superliga

Statistiske vinkler på de syv kampe i 5. spillerunde

Vendsyssel FF - Vejle Boldklub

  • I de seneste seks indbyrdes opgør mellem Vendsyssel FF og Vejle Boldklub var begge hold kommet på måltavlen, og med 1-1 i Hjørring i fredagens kamp forlængede de to hold deres fælles stime til syv. For første gang i sæsonen lykkedes det dog ikke Vejles brasilianske angebses Allan Sousa at komme på måltavlen. Med fire scoringer i fem kampe deler han dog stadig førstepladsen på topscorerlisten med F.C. Københavns Dame N'Doye og Hobros Emmanuel Sabbi. 

 

Hobro IK - OB

  • Hobro IK vandt lørdagens opgør mod OB med 3-2. Gæsterne havde dog traditionen tro både mere boldbesiddelse og flere afslutninger end modstanderen. Dette har været tilfældet i fire ud af fem kampe i sæsonen - kun i hjemmekampen mod F.C. København dominerede man ikke målt på spil og chancer. Hobros amerikanske angriber Emmanuel Sabbi scorede to gange mod fynboerne og er nu oppe på fire sæsonscoringer imod blot én scoring i hele sidste sæson.

 

AaB - FC Nordsjælland

  • Til kampen mod AaB stillede FC Nordsjælland med en start 11'er med en gennemsnitsalder på blot 20 år og 142 dage. Det er all-time Superliga rekord. Kampen endte 1-0 til nordjyderne på mål af debutanten Philipp Ochs. Udover at blive matchvinder måtte tyskeren lide den tørn at blive udvist i slutningen af kampen. At en Superliga debutant kom både på måltavlen og blev udvist er blot sket én gang før i Superligaens historie. Første gang var Chima Okorie fra Ikast FS i 1996  (Kilde: danskfodbold.com).

 

F.C. København - Brøndby IF

  • Med nederlaget til F.C. København søndag eftermiddag indkasserede Brøndby IF det første nederlag på udebane i 18 Superliga kampe. De blå/gule fra vestegnen kom dog endnu en gang på tavlen og er med 23 mål det mest scorende udehold i Superligaen i kalenderåret 2018. 333.000 overværede Københavner Derbyet på TV. Det er det højeste seertal til en Superliga kamp siden 2014. Viktor Fischer leverede både mål og assist i spillerunde 5 og er den spiller sammen med Dame N'Doye der har haft sidste eller næstsidste fod på en mål i denne sæson (6). Derudover er F.C. Københavns nummer 7 den mest chanceskabende spiller i Superligaen i denne sæson (16).

 

Randers FC - AGF

  • Randers FC havde før søndagens kamp mod AGF ikke tabt en hjemmekamp til ærkerivalerne siden foråret 2014, Denne stime blev med 0-0 forlænget til syv kampe uden nederlag.  Randers FC holdt AGF offensiven fra fadet i en kamp, hvor hjemmeholdets målmand ikke havde én eneste redning. AGF kan dog trøste sig med, at de med Brøndbys nederlag i Telia Parken er det eneste ubesejrede hold efter fem spillerunder.

 

FC Midtjylland - AC Horsens

  • FC Midtjylland slog AC Horsens 3-0 og har nu vundet de seneste 10 Superliga kampe mod 'Den Gule Fare' på MCH Arena. Anfører Jakob Poulsen scorede på straffespark mod AC Horsens. Dermed er midtbanespilleren oppe på 18 Superliga scoringer fra 11-meter pletten, og er nu blot én scoring fra at tangere Lars Højers all-time rekord på 19. Der er blevet dømt hele 14 straffespark i de første fem spillerunder, hvilket er det næsthøjeste antal i Superligaens historie - kun overgået af de første fem spillerunder i sæsonen 1998/99.

    

Esbjerg fB - SønderjyskE

  • SønderjyskE har det mere end svært ved at hente sejre på udebane. Man tabte mandag 1-0 i Esbjerg, og det er blot én gang i de seneste 11 udekampe lykkedes sønderjyderne at tage alle tre point med hjem til Haderslev. Esbjergs nyindkøb Joni Kauko scorede for anden uge i træk og er allerede efter fem spillerunde oppe på samme måltotal som i sidste sæson (2).    

 

 

Udgivet
15/08/2018