Danish Superliga

Spillerunde 30 - Duncans rekordjagt og Würtz betydning for AaB

Udvalgte statistikker og historier fra spillerunde 30

En af de helt store rekorder står for fald

Morten Duncan Rasmussen scorede to gange for AGF mod AaB og er nu oppe på hele 136 mål i Superliga regi. Dermed passerer AGF anføreren Peter Møller på all-time andenpladsen og er nu blot tre scoringer fra Søren Frederiksens all-time målrekord på 139 scoringer. Når Duncan rekorden alerede i indeværende sæson - det vil tiden vise. . .

 

En venstre back med blik for medspillerne

Ludwig Augustinsson har udover et godt indlæg et særdeles godt blik for sine holdkammerater og stod for assisten til Andreas Cornelius 1-0 mål mod FC Midtjylland. Dette var sæsonens 9. assist fra svenskeren, hvilket sender ham alene i front på assistlisten i Alka Superliga. Hele 23 gange har Augustinsson stået for oplæg til scoring i blot 74 Superliga kampe. Et imponerede snit for en venstre back.  

 

Hollandsk comeback i Telia Parken 

Rafael van der Vaart fik comeback for FC Midtjylland, hvor han fik de sidste 13 minutter i nederlaget mod F.C. København. Det var første Superliga optræden i 2017 og hollænderen kvitterede med en assist til Gustav Wikheims reduceringsmål.

 

Uundværlige Würtz

AaB måtte til kampen mod AGF undvære anfører og midtbanegeneral Rasmus Würtz. I de fire kampe har Würtz misset i denne sæson, og det blevet til tre nederlag og et enkelt uafgjort resultat, og man har lukket 3.25 mål ind pr. kamp. I de 26 kampe anføren har spillet har pointhøsten set markant bedre ud med et snit på 1,23 point pr. kamp.

 

Løbestærke Marcondes

FC Nordsjællands målfarlige midtbanespiller Emiliano Marcondes var den spiller med flest meter i benene i spillerunde 30. Hele 13,5 kilometer blev det til. Alexander Zorningers spillested kræver hårdt arbejde fra spillerne og hele tre Brøndby spillere - Nørgaard, Mukhtar og Phiri - er da også at finde i Top 10 over spillere med flest tilbagelagte kilometer i spillerunde 30.

 

Første 00'er i Superligaen

Benjamin Hvidt fik debut for AGF mod AaB og blev den første spiller fra årgang 00 til at spille i Alka Superliga. Jens Odgaard fra Lyngby Boldklub var den første 99'er til at få debut.  

 

Sejre til de tre lavest placerede mandskaber

Spillerunde 30 bød på sejre til de tre lavest placerede mandskaber i Alka Superliga - Esbjerg fB, AGF og Viborg FF. Dermed er spændingen stadig intakt i begge Gruppespil med blot to spillerunder tiilbage. Der venter en gyserafslutning.   

  

  

Udgivet
25/04/2017