Danish Superliga

Spillerunde 29 - Toplister og rekorder

Udvalgte statistikker fra spillerunde 29 i Alka Superliga 

Rundens skarpskytter

"Man misser 100 pct. af de skud, man ikke tager" udtalte ishockey legenden Wayne Gretzky en gang. Emiliano Marcondes var den spiller i spillerunde 29 med flest skud på mål. Seks gange afsluttede den 22 årige offensivspiller inden for rammen og to gange strøg bolden forbi Fernandes i SønderjyskE målet. Kun én anden spiller - Marcus Ingvartsen - kunne notere sig for to scoringer i runden, og den brandvarme spydspids deler nu førstepladsen på topscorerlisten med Brøndbys Teemu Pukki. Hele 18 gange har de hver især fået netmaskerne til at blafre, og de har nu syv kampe til at nå Ebbe Sands imponerende All-time rekord fra 1997/1998 sæsonen på 28 sæsontræffere.  

 

Assistkongerne

FC Nordsjællands højre back Karlo Bartolec stod for to flotte oplæg i kampen mod SønderjyskE og er nu oppe på tre assist i indeværende sæson. Der er dog et godt stykke op til Alka Superligas assistkonger Ludwig Augustinsson (FCK) og holdkammerat Ernest Asante, som er noteret for hele otte assist. 

 

De duelstærke

Jeppe Grønning (VFF) kunne noteres for otte vundne tacklinger i hjemmekampen mod Silkeborg IF, hvilket er flest af alle i spillerunde 29. Dette var dog ikke en enlig svale, da Grønning har vundet hele 120 tacklinger i sæsonen, hvilket er langt flere end nummer to på listen - Jesper Christjansen (LBK) - der er noteret for 75 vundne tacklinger. Selvom Viborg FF havde spilovertaget i 75 minutter og markant flere afslutninger end Silkeborg IF, modstod gæsterne presset og fik det ene point med hjem. Dette skyldtes især Simon Jakobsen (SIF) der stod solidt fast i den bagerste kæde kampen igennem og clearede bolden ud af farezonen hele 23 gange.  

Andreas Cornelius kan godt lide det fysiske spil, og var den spiller der var inde i flest dueller i spillerunden. 23 dueller var han inde i og hele 16 gange kom han sejrsrigt ud på den anden side. Morten Duncan Rasmussen (AGF) var den spiller der var inde i flest luftdueller med 18 styk, hvoraf han blot tabte de 5.

 

De løbestærke

Alexander Jakobsen er en kreativ kraft på Viborgs midtbane, men han har også en rigtig god "motor" og tikkede 12,8 km ind på kontoen mod Silkeborg IF. Teemu Pukki var også flittig i topkampen, hvor han konstant truede med aggressive dybdeløb. Finnen kunne notere sig for hele 59 sprinter med en gennemsnitslængde på 23.6 meter. Den højeste topfart i spillerunde 29 blev dog klokket ind af Viborgs midtbaneslider Jeppe Grønning, der ramte en topfart på 37,85 km/timen.  

 

Rekordlisten

Jakob Poulsen stod for oplægget til Kian Hansens 1-0 mål i kampen mod Lyngby Boldklub. Det var FC Midtjylland anførerens 64. assist i Superligaen, og dermed tangerer han Søren Bergs all-time rekord. Poulsen kan først tage rekorden i spillerunde 31, da han sidder over med karantæne i næste runde. 

Robin Olsen holdt endnu en gang målet rent for F.C. København i mandagens 1-0 sejr over Brøndby IF. Hele 16 gange har den svenske målmand holdt nullet i denne sæson, og han er nu blot to clean sheets fra at tangere Stephan Andersens og Casper Ankergreens rekord på 18 clean sheets fra henholdsvis 2014/2015 og 2004/2005. Stephan Andersen har dog vikarieret to gange for Robin Olsen i denne sæsons Alka Superliga, hvor han holdt nullet i begge kampe, hvilket betyder at F.C. København tangerede all-time rekorden i Brøndby. 

Kian Hansen scorede sit første mål i Alka Superliga i sin 148. kamp i landets bedste række. Desværre måtte han notere sig for et selvmål, da han rettede en afslutning fra Lyngbys Thomas Sørensen af ved udligningen til 1-1. Dette var Kian Hansens fjerde selvmål i Superligaen, hvilket er all-time rekord. Den mindre flatterende rekord deler den elegante centerforsvarer dog med tre andre - Daniel Høegh, Anders Østli og Søren Skriver. 

Frederik Tingager blev udvist i hjemmekampen mod Randers FC. Dette var OB's 77. røde kort i Superliga regi, hvilket er flest af alle. AGF og FCK indtager 2. og 3. pladsen med 63 udvisninger hver.

 

Udgivet
19/04/2017