Danish Superliga

SønderjyskE - FC Midtjylland

SønderjyskE vs. FC Midtjylland

- Fredag kl. 19.00 på Sydbank Park

Optakt

Så er det endelig blevet fredag! Efter det der føles som en meget lang landskampspause er der igen Alka Superliga fodbold på programmet, når SønderjyskE i aften tager imod FC Midtjylland på Sydbank Park. Mens SønderjyskE kommer fra et 4-0 nederlag i Brøndby og en mager pointhøst på tre point i de seneste seks kampe, må Jess Thorups midtjyske tropper stille til kamp i Haderslev med masser af selvtillid i bagagen efter sikre sejre i de  seneste tre kampe i Alka Superliga. Især offensivt har gæsterne sprudlet efter overgangen til det nye 3-4-3 system, hvor det er blevet til hele 12 mål i de seneste tre opgør. Skal SønderjyskE gøre sig forhåbninger om at komme tilbage på pointsporet i aften, skal de først og fremmest få sat en stopper for formstærke Alexander Sørloth, der torsdag blev kåret til Månedens Spiller i Alka Superliga i september måned.  

 

Kampens profiler

Hos Sønderjyske skal det kreative omdrejningspunkt Philip Zinckernagel og assistkongen Christian 'Greko' Jakobsen ramme samme topniveau, som de gjorde i starten af sæsonen. Med FC Midtjyllands defensive anker Tim Sparv ude med karantæne, bør de to få mere plads og gode betingelser for at komme til afslutninger og sende lynhurtige Mikael Uhre - som dog er tvivlsom til aftenens kamp -  afsted i dybden. Spiller Uhre ikke kan det blive bomstærke Marko Mitrovic, der tager pladsen i front for sønderjyderne efter at have vist god målform i reserveholdskampene. Hos FC Midtjylland har den norste bomber - 21 årige Alexander Sørloth - løbet med overskrifterne siden sin ankomst i sommerpausen fra hollandsk fodbold. Med sin enorme fysik og gode speed har han gjort ondt på midtjydernes seneste modstandere og med Kees Luijckx ude med karantæne, er det svært at forestille sig Sørloth blive lukket helt ned i aften. Også tårnhøje Paul Onuachu har vist målgod form efter sin tilbagevending fra sin sygdom (blindtarm), så det er svært at forestille sig en nulløsning i Haderslev.       

 

Seneste indbyrdes kampe

Det er sjældent kedeligt og målfattigt, når SønderjyskE og FC Midtjylland brager sammen i Alka Superliga. Man skal helt tibage til 2010 for at finde den sidste 0-0 kamp mellem de to mandskaber! FC Midtjylland må nok tage favoritværdigheden på sig i aftenens opgør, men SønderjyskE har haft et rigtig godt tag på midtjyderne hjemme på Sydbank Park, hvor man har vundet de seneste tre indbyrdes opgør. Senest endte det 5-2 til hjemmeholdet i en yderst underholdende kamp, hvor blandt andet Mikael Uhre kom på måltavlen. 

 

Kampen vises i aften kl. 19.00 på TV3Sport 1. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
13/10/2017