Danish Superliga

Rundt om runden

Fem hurtige om hver af de syv kampe i 16. spillerunde

BRØNDBY - AGF

Fredag kl. 19.00 på TV3+

- Der er blevet scoret 4,5 mål i snit i de seneste to kampe mellem Brøndby og AGF. Faktisk er der blevet scoret i de seneste 15 indbyrdes kampe, så vi forventer en målrig kamp på Brøndby stadion fredag aften. 

- Brøndby må være ekstra sultne efter en hjemmesejr. Man skal nemlig hele syv hjemmekampe tilbage for at finde den sidste Brøndby sejr på eget græs. 

- Begge hold har lukket flest mål ind i kampenes sidste kvarter. Brøndby har lukket 11 af 24 mål ind og AGF 5 af sæsonens 19 mål ind i de sidste 15 minutter, så pas på med at forlade stadion før slutfløjt. 

- Brøndby topscorer Kamil Wilczek har scoret fem gange i sine seneste fire kampe mod AGF. Den polske bomber stod for begge Brøndbys mål i 3-2 nederlaget på Ceres Park.

- Jakob Ankersen sprudler i øjeblikket. AGF er kommet på måltavlen i fire af de seneste seks Superliga kampe, og Ankersen har været blandt målscorerne i dem alle.

 

AC HORSENS - SØNDERJYSKE

Lørdag kl. 16.00 TV3 Max

- AC Horsens og SønderjyskE har mødt hinanden 20 gange i Superliga regi og ikke ét eneste opgør er endt 0-0. Det dufter i den grad af mål på CASA Arena.  

- AC Horsens er ekstremt stærke hjemme, hvor 'Den Gule Fare' blot har tabt én af syv kampe, men SønderjyskE har været lidt af en hademodstander for Bo Henriksens tropper. AC Horsens har nemlig blot vundet én af de seneste syv indbyrdes opgør mod sønderjyderne. 

- De går til stålet i SønderjyskE, og de lyseblå har indkasseret hele 40 gule kort i sæsonens første 15 spillerunder. Det er otte flere end Vejle Boldklub og Randers FC der har fået næstflest advarsler.   

- AC Horsens topscorer Hallur Hansson måtte tage plads på bænken i sidste spillerunde mod Vejle Boldklub, men skulle kun bruge ét minut efter at være kommet på banen til at få netmaskerne til at blafre. Mon ikke færingen får chancen fra start mod SønderjyskE. 

- Mart Lieder var med både mål og assist flyvende i 3-1 sejren i Hjørring i sidste spillerunde. Den hollandske angriber scorede også i det første møde mod AC Horsens i sæsonen, så ham bør hjemmeholdets defensiv nok holde et ekstra vågent øje på. 

 

HOBRO IK - VENDSYSSEL FF

Søndag kl. 12.00 på TV3 Max

- Sæsonens første opgør mellem Hobro IK og Vendsyssel FF endte 1-1, og der er gode chancer for mål igen på søndag i det nordjyske lokalopgør. De to hold nemlig har lukket henholdsvis 34 og 25 mål ind i sæsonens første 15 spillerunder, hvilket er flest af alle i ligaen. 

- Hobro har efter en svær sæsonstart fået bedre fat. Især på hjemmebane har nordjyderne haft en opadgående pointkurve og vundet de seneste to kampe på DS Arena.

- Vendsyssel FF scorede direkte på frispark i sidste spillerunde mod SønderjyskE og er med to scoringer det hold sammen med AGF og FC Nordsjælland, der har scoret næstflest mål direkte på frispark. FCK topper listen med tre styk.

- Emmanuel Sabbi er med fem scoringer Hobros topscorer, men han kan snart få kamp til stregen på Hobros interne topscorerliste. Sidste års Superliga topscorer Pål Kirkevold fik nemlig comeback i onsdagens pokalkamp mod OB, hvor nordmanden også kom på måltavlen. 

- Speed kills. Vendsyssels venstrekant Brandão har i den grad fart i benene og kunne med 34.01 km/timen notere sig for den næsthøjeste topfart af alle i 15. spillerunde kun overgået af AaB's Kristoffer Pallesen. 

 

RANDERS FC - FC NORDSJÆLLAND

Søndag kl. 14.00 på Eurosport 2

- I sæsonens første møde mellem Randers FC og FC Nordsjælland vandt tigrene med 4-1. Her stod FC Nordsjællands 18-årige stjerneskud Andreas Skov Olsen for to af målene.

- Randers FC har været solide defensivt hjemme på BioNutria Park i denne sæson. Fire af otte hjemmekampe har man holdt buret rent. 

- FC Nordsjælland har stadig den første udesejr til gode. Blot tre point i syv kampe på fremmed græs er det blevet til. Skal Kasper Hjulmands tropper gøre sig forhåbninger om Top 6 skal denne statistik forbedres.

- Benjamin Stokke har fået gang i målscoringen for Randers FC. Nordmanden scorede i 2-0 sejren over rivalerne fra AGF søndag og har noteret sig for tre mål i de seneste seks kampe. 

- FC Nordsjællands ghanisiske angrebses Godsway Donyoh har scoret fem mål i de seneste fem kampe. Alle fem scoringer er dog sat ind hjemme på Right to Dream Park, så den målfarlige angriber skal vise, at godt nok er hjemme bedst, men ude er også godt.

 

AAB - F.C. KØBENHAVN

Søndag kl. 16.00 på Canal 9

-  Sæsonens første indbyrdes opgør endte hele 4-0 til F.C. København. Her havde nordjyderne især problemer med at lukke ned for Dame N'Doye der scorede hattrick. 

- AaB startede sæsonen stærkt og vandt de første to hjemmekampe. De har dog ikke vundet i de seneste fem kampe på Aalborg Portland Park og hungrer efter en hjemmesejr.

- F.C. København har et godt tag på søndagens modstander. Blot én af de seneste 12 indbyrdes opgør er endt med en sejr til nordjyderne (8 sejre, 3 uafgjorte,1 nederlag).

- AaB keeper Jacob Rinne har været en sikker sidste skanse for AaB i denne sæson og er noteret for flest redninger af alle (54). Han har tilmed også den tredjehøjeste redningsprocent (76,1%) - kun overgået af Aleksandar Jovanovic (AGF) og Jeppe Højbjerg (EFB). 

- F.C. Københavns brandvarme kantspiller Robert Skov har scoret ni gange i denne sæson. Hele syv af de ni mål er sat ind fra distancen (afslutninger uden for feltet). Dette er fire flere end nr. 2 på listen - Hallur Hansson (ACH) og Mathias Kristensen (EFB). 

 

FC MIDTJYLLAND - VEJLE BOLDKLUB

Søndag kl. 18.00 på TV3 Sport 1

- Sæsonens første indbyrdes opgør mellem FC Midtjylland og Vejle Boldklub endte 3-1 til Ulvene efter en forrygende slutspurt. Vejlenserne havde ellers domineret i 1. halvleg, men FC Midtjyllands styrke på dødbolde blev afgørende. 

- FC Midtjylland er stærke på hjemmebane. Ulvene er det eneste hold i Superliga der endnu ikke har tabt på eget græs.

- Vejle Boldklub er med blot 14 scoringer det hold, der er kommet færreste gange på måltavlen i denne sæson. Skal oprykkerne gøre sig forhåbninger om point søndag skal der scores, da FC Midtjylland har scoret hele 23 mål i sæsonens otte hjemmekampe.

- Joel Andersson assister på hjemmebane. Alle sæsonens fem assist fra svenskerens fod er kommet på MCH Arena.

- Mellker Hallberg var flyvende på højrekanten i Vejle Boldklubs 3-1 sejr over rivalerne fra AC Horsens. Et mål, en assist og fem skabte chancer nåede svenskerne at levere i den lille time, han var på banen. 

 

OB - ESBJERG FB

Søndag kl. 20.00 på TV3 Sport 1

- I søndagens sene opgør mødes to af ligaens mest formstærke mandskaber. OB har hentet ni point og Esbjerg 11 point i de seneste fem kampe.

- OB er ubesejret i de seneste seks Superliga kampe. Man skal helt tilbage til 2013 for at finde en OB stime med syv kampe uden nederlag.  

- Esbjerg har været ekstremt stærke på udebane i denne sæson, hvor man har vundet fire af de seneste fem kampe på fremmed græs. 

- OB's forsvarsgeneral Jeppe Tverskov har haft en stærk sæson og er den spiller i ligaen med næstflest bolderobringer og tredjeflest vundne tacklinger.

- Esbjerg målmand Jeppe Højbjerg har været fremragende i denne sæson og har holdt buret rent hele syv gange. Det er flest af alle i ligaen. 

 

Udgivet
08/11/2018