Danish Superliga

Rundt om 15. spillerunde

Esbjerg fB - AC Horsens (1-1)

Før fredag havde Esbjerg blot vundet én af deres seneste 5 hjemmekampe, mens gæsterne fra AC Horsens ikke havde vundet en eneste af deres sidste 5 udekampe. Kampen på Blue Water Arena endte 1-1 og begge holds stimer blev dermed forlænget. 

Yuri Yakovenko var på pletten igen for Esbjerg mod AC Horsens. Det er første gang, at den ukrainske angriber har scoret fire kampe i træk i Superliga-regi. 

 

Randers FC - Lyngby Boldklub (2-1)

Lyngby Boldklub har historisk set haft det svært i Randers, hvor man aldrig har vundet i Superliga-regi. Ottende gang blev heller ikke lykkens gang for 'De Kongeblå', som måtte se sig besejret med cifrene 2-1.

Randers kantspiller Mikkel Kallesøe havde sidste fod på målet til 2-0 søndag på Cepheus Park. Kallesøe scorede også sidst Lyngby Boldklub var på besøg i Randers. Her endte kampen også 2-1 til hjemmeholdet.

 

OB - Hobro IK (2-1)

Med sejren over Hobro indtager OB fjerdepladsen med 26 point efter 15 spillerunder. Man skal hele 10 år tilbage til 2009/10 sæsonen for at finde en bedre fynsk pointhøst efter 15 spillerunder. Her vandt OB sølvmedaljer.

OB's Den dynamiske duo Bashkim Kadrii og Sander Svendsen slog endnu en gang til. 15 af fynboernes 23 scoringer er sat ind af de to angribere. Hjemme i Odense har nordmanden været knivskarp og scoret syv gange i syv kampe.

 

FC Nordsjælland - AGF (0-1)

FC Nordsjælland var mest på bolden af alle hold i 15 spillerunde (63.70%), men AGF var farligt og havde flest afslutninger og endte med at løbe med en 1-0 sejr.

Svenske William Eskelinen var tilbage i målet for AGF og kunne notere sig for sit femte rene bur i syv kampe. 

 

AaB - FC Midtjylland (0-1)

FC Midtjylland vandt 1-0 i Aalborg og indtager førstepladsen i 3F Superliga efter 15 spillerunder. Det var niende gang i sæsonen, at midtjyderne vandt med mindst mulige margin. 

FC Midtjylland keeper Jesper Hansen kunne notere sig for sæsonens niende clean sheets mod AaB. Kan landsholdsspilleren holde teten, slår han Robin Olsens rekord på 19 rene bur og skriver sig ind i historiebøgerne, som den målmand med flest clean sheets i en Superliga-sæson.

 

F.C. København - SønderjyskE (3-0)

F.C. København har taget på SønderjyskE i Telia Parken. Med sejren søndag aften har de forsvarende danske mestre vundet 15 af 17 opgør mod SønderjyskE i nationalarenaen. De sidste to er endt uafgjort.

Spanske Pep Biel er F.C. Københavns dyreste indkøb i historien. Søndag kunne han notere sig for sin første sæsontræffer, da han sikkert omsatte et straffespark til en 1-0 føring.

 

Silkeborg IF - Brøndby IF (0-1)

Brøndby IF vandt for niende kamp i træk over Silkeborg IF. Simon Hedlund blev matchvinder med sit mål til 1-0.

De holder vejret i Silkeborg. Holdets topscorer Ronnie Schwartz måtte nemlig udgå med en skade allerede i det 33. minut. ' Plaffeministeren' har scoret 10 af oprykkernes 20 mål i denne sæson, og skal der holdes liv i håbet om overlevelse, skal man hurtigt have Schwartz kampklar igen.  

 

Stilling efter 15. spillerunde

Udgivet
05/11/2019