Danish Superliga

Rundens Profil - Marc Dal Hende

Marc Dal Hende fra FC Midtjylland var statistisk set den bedste spiller i spillerunde 2

 

 

Marc Dal Hende - kort fortalt

Nationalitet: Dansk

Position: Venstre back

Alder: 26 år

Højde: 179 cm

Vægt: 75 kg

Tidligere klubber: KB (FCK II), Viborg FF, AB, FC Vestsjælland, SønderjyskE

Rating i 2. spillerunde: 10 / 10

 

I ekstremt tæt opløb med Christian Greko Jakobsen (SønderjyskE) og Simon Okosun (AC Horsens) var Marc Dal Hende fra FC Midtjylland ifølge Alka Superligas Player Performance Index den statistisk bedste spiller i spillerunde 2. Vi har set lidt nærmere på den målfarlige venstre backs præsentation set med statistiske briller.

 

Offensivt

I en særdeles målrig weekend var Marc Dal Hende én af blot to forsvarspillere i spillerunde 2, der kunne notere sig for en scoring. Dal Hende er særdeles stærk i det offensive spil, hvilket blandt andet skyldes, at han igennem størstedelen af sin karriere har haft sin primære gang på midtbanen. I SønderjyskE blev han dog omskolet til venstre back, som nu er hans foretrukne position. I forårssæsonen agerede han primært reserve for midtjydernes stærke tjekke Filip Novak, men i efteråret 2016 inden sit skifte til FC Midtjylland, nåede han at nette tre gange og lave en enkelt assist for SønderjyskE, hvilket vidner om fine offensive kvaliteter. Se Dal Hendes mål mod Silkeobrg her:

http://www.superliga.dk/kamp/2017-2018/juli/fc-midtjylland-silkeborg-if

Mod Silkeborg IF fik Dal Hende tilbagelagt 11.208 meter, hvor han ramte en topfart på 32.76 km/timen, hvilket var sjettehurtigst af alle forsvarsspillere i spillerunden. Alle de fem forsvarsspillere, der skød en højere topfart kunne dog ikke matche Dal Hende på hverken meter løbet eller antal sprinter (36). Målet mod Silkeborg blev scoret med venstrebenet, og det er ikke et tilfælde. I sidste sæson noterede Dal Hende sig for 17 afslutninger, hvoraf 47% var med venstrebenet og 53% var med hovedet. Nul afslutninger med højrebenet fortæller historien om en spiller, der kender sin styrke i venstrefoden og i luftrummet (og sine begrænsninger med højrebenet).       

 

Defensivt

Defensivt spillede Marc Dal Hende en særdeles overbevisende kamp, hvor han sammen med resten af holdet lykkes med at holde buret rent. Dal Hende var den spiller i spillerunde 2 med flest vundne tacklinger med 6 styk. Herudover havde han syv clearinger og vandt tre dueller langs jorden og to i luften. Mest sigende for Dal Hendes defensive præstation er dog Silkeborg profil Robert Skovs offensive performance. Robert Skov havde blot to afslutninger imod otte i første spillerunde mod Lyngby Boldklub og kom slet ikke til fadet mod FC Midtjylland, fordi han blev holdt i ultrakort snor af midtjydernes 'power-back' Dal Hende.      

 

 

Udgivet
25/07/2017