Danish Superliga

Optakt til lørdagskampen

Silkeborg IF - SønderjyskE

Lørdag kl. 15.30 på JYSK park

Optakt

I lørdagens opgør tager ligaens nr. 12 Silkeborg IF imod nr. 11 SønderjyskE på JYSK park. Begge mandskaber har efter en fornuftig start på sæsonen haft svært ved at få spillet på banen omsat til point, hvor det kun er blevet til tre point ud af 18 mulige i de sidste seks kampe. Begge Silkeborg og SønderjyskE har derfor hårdt brug for point i lørdagens opgør for at holde snor i de øvrige hold i midten af tabellen og holde afstand til Randers FC og FC Helsingør i bunden af rækken. Mens Silkeborg først og fremmest skal forsøge at stabilisere defensiven, hvor man har lukket 12 mål ind i de seneste tre Alka Superliga kampe, skal SønderjyskE have gang i offensiven, hvor man ikke er kommet på måltavlen i de seneste to kampe. Silkeborg IF er dog ramt på skades -og karantænefronten og må stille til kamp uden de defensive profiler Dennis Flinta og midtbanedynamo Sammy Skytte, mens SønderjyskE har topscorer Mikael Uhre siddende udenfor med skade.    

 

Kampens profiler

Hos hjemmeholdet er det højresiden, cheftræner Peter Sørensen vil sætte sit lid til. Den offensive højre back, Jens Martin Gammelby, har været Silkeborgs bedste spiller i indeværende sæson og sammen med højrekant Robert Skov er han ophavsmand til de fleste offensive indslag. Silkeborgs talentfulde højreside har stået for 40+ pct. af holdets samlede antal skud på mål, mål og assists i indeværende sæson. Robert Skov var i sidste sæson hjemmeholdet helt store profil, men har endnu ikke fundet samme skarphed i afslutningsspillet. Sidste år lå Skov på næsten 9 pct. i effektivitet, mens han i denne sæson ligger på under 5 pct. Han skal have rettet skyttet ind, hvis Silkeborg skal bevæge sig op i tabellen.  

Hos gæsterne for SønderjyskE har det været kantspiller Christian Greko Jakobsen, som har været den største offensive profil i sæsonen med tre mål og hele fem assists. Sammen med den offensive midtbanespiller Philip Zinckernagel er det hovedsagligt ham Silkeborg skal forsøge at lukke ned for. Greko er dog meldt tvivlsom til lørdagens kamp, og kan han ikke spille, kan dødboldene hurtigt blive gæsternes foretrukne og farligste våben. Her har man nemlig midtforsvarerne Kees Luijckx og Marc Pedersen, der er stærke på de offensive standardsituationer.  

  

Seneste indbyrdes kampe

De seneste tre indbyrdes opgør i Alka Superliga regi er endt uafgjort, og det er bestemt ikke umuligt at lørdagens kamp også kunne ende med en pointdeling. Mere tvivlsomt er det, at der ikke bliver scoret i kampen, da man skal helt tilbage til år 2000 for at finde den seneste 0-0 kamp. Det ligner på forhånd en kamp med høj intensitet, hvor hjemmeholdet vil forsøge at udnytte det hurtige underlag på JYSK park, mens gæsterne vil forsøge at tiltvinge sig det fysiske overtag mod et hold, der er udfordret defensivt på grund af skader og karantæner.

  

Kampen vises kl. 15.30 på TV3Sport 1. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
20/10/2017