Danish Superliga

Optakt til fredagskampen

FC Midtjylland - AC Horsens

Fredag kl.  19.00 på MCH Arena

Optakt

Vi er snublende tæt på at være nået halvvejs i Grundspillet og efter denne spillerunde vil alle 14 hold have mødt hinanden én gang. Sæsonen har hidtil budt på flere overraskelser, hvor de færreste vel havde forventet, at Kasper Hjulmands unge FC Nordsjælland mandskab, som i sommerpausen sagde farvel til tre af holdets helt store profiler, ville ligge nummer 1, og at oprykkerne fra Hobro IK ville indtage en imponerende 5. plads i tabellen.   

Spillerunde 13 sparkes i gang i morgen aften, når formstærke FC Midtjylland tager imod næsten lige så formstærke AC Horsens på MCH Arena. FC Midtjylland har vundet de seneste fire kampe i Alka Superliga og virker til at have fundet den helt rigtige melodi efter skiftet fra et 4-3-3 til et 3-4-3 system. Systemskiftet har ikke blot løftet midtjydernes sprængfarlige offensiv med Onuachu, Sørloth og Jakob Poulsen i spidsen, men tydeligvis også stabiliseret defensiven, hvor man blot har lukket to mål ind i de seneste fire kampe. AC Horsens burde også komme til kamp med en god portion selvtillid i bagagen efter syv point i de seneste tre Alka Superliga kampe, selvom det ikke lykkedes at sikre alle tre point mod Hobro i sidste weekend på trods af, at man spillede 82 minutter i overtal 11 mod ti. Modstanderne har haft ekstremt svært ved at modstå AC Horsens fysiske spillespil og i særdeleshed 'Den Gule Fares' dødbolde, som bestemt ikke er blevet mindre farlige efter ankomsten af fysisk stærke Simon Okosun og Alexander Ludwig, der nyder godt af Mikkel Qvists lange og præcise indkast ind i feltet. AC Horsens har kunne notere sig for mål efter standardsituationer i de seneste fem kampe, så skal hjemmeholdet fra FC Midtjylland gøre sig forhåbninger om et rent bur i fredagens kamp, skal de nok ikke give for mange hjørnespark og indkast væk. Det ligner på forhånd en åben slagudveksling mellem to fysisk stærke mandskaber med stor selvtillid og tro på egne evner, som jagter henholdsvis førstepladsen og en plads i Top 6.  

    

Kampens profiler

Hos hjemmeholdet er Jakob Poulsen det kreative omdrejningspunkt, hvor han har været fremragende til at binde spillet sammen og samtidig bidrage med både mål og assists. Tre mål og to assists er det blevet til for midtbanespilleren i de seneste blot fire Alka Superliga kampe. AC Horsens skal i hvert fald ikke give ham muligheden fra 11-meter pletten, hvor Poulsen har scoret 16 gange på 16 forsøg, hvilket er all-time Superliga rekord. Herudover skal man holde et vågent øje på midtjydernes to brandvarme angribere - Paul Onuachu og Alexander Sørloth - som begge har set skarpe ud på det seneste. Paul Onuachu har nettet tre gange og leveret to assists, mens Alexander Sørloth har scoret fire gange + en assist i de seneste fire kampe, hvilket med statistiske briller må siges at være mere end godkendt. Hos udeholdet har forsvarsgeneral Bubacarr Sanneh set utrolig stærk ud, og centerforsvareren har krydret sine gode defensive præstationer med hele fire scoringer i de første 12 spillerunder. AC Horsens har set skræmmende ud på dødboldene i sæsonen, og mod FC Midtjylland får 'server' Mikkel Qvist igen en nøglerolle mod en stærk modstander, der må forventes at have spilovertaget i størstedelen af kampen og derfor give få chancer væk i åbent spil.

  

Seneste indbyrdes kampe

FC Midtjylland har haft et særdeles godt tag på AC Horsens, hvor man kun har tabt én af de seneste 16 indbyrdes opgør. På MCH Arena har man vundet fem af sæsonens seks hjemmekampe, og de seneste tre indbyrdes opgør mod AC Horsens er endt 5-1, 5-2 og 5-2 til midtjyderne, så hjemmeholdet må tage favoritværdigheden på sig fredag. Bo Henriksen er dog kendt for sætte sit mandskab godt mentalt op, så midtjyderne skal bestemt ikke forvente at få noget foræret. Én ting er sikkert - kedeligt bliver det ikke ! 

  

Kampen vises i aften kl. 19.00 på TV3Sport 1. 

 

Rigtig god kamp !

Udgivet
19/10/2017