Danish Superliga

Optakt til 9. spillerunde

ESBJERG FB - OB

Fredag kl. 19.00 på TV3Sport 1

- Man kan med rette forvente mål i fredagens kamp mellem Esbjerg og OB. Ingen af de seneste 10 indbyrdes opgør er nemlig endt målløse. 

Både Esbjerg og OB startede sæsonen pointmæssigt svagt ud, men ser ud til at have fundet formen i de seneste spillerunder. Esbjerg har vundet tre af deres seneste fire kampe, mens OB med to clean sheets i de seneste tre kampe har fået styr på defensiven. 

Det ligner på forhånd en tæt kamp i Esbjerg. Blot to gange i denne sæson har Vestjyderne været involveret i en kamp, hvor vinderen vandt med en margin med mere end ét mål, mens OB spillet tre uafgjorte og tabt fire kampe med blot ét mål. 

- Esbjergs Joni Kauko har fundet skarpheden frem i denne sæson, hvor han har nettet tre gange i sæsonens otte første kampe. I sidste spillerunde var den finske midtbanedynamo igen meget tæt på at komme på tavlen, men hans finske landsmand Jesse Joronen i FCK målet diskede op med en pragtredning. Kan OB holde Kauko fra fadet har fynboerne gode betingelser for at tage point på Blue Water Arena. 

- OB's Julius Eskesen har fået et mindre gennembrud i denne sæson og har i de seneste kampe været fynboernes stærkeste offensive kort. Med sin fart, gode driblinger og skarpe vendinger minder han lidt om Rasmus Falk og kan den unge midtbanespiller krydre sine gode præstationer med flere mål og assists ser fremtiden lys ud for Eskesen. Og med giftige Bashkim Kadrii tilbage i den stribede trøje, har fynboerne fået endnu et stærkt offensivt kort, og Eskesen endnu bedre betingelser for at skinne.     

 

FC NORDSJÆLLAND - RANDERS FC

Lørdag kl. 16.00 på TV3Sport 1

De seneste to gange FC Nordsjælland og Randers FC er braget sammen i Superligaen har nordsjællænderne trukket det længste strå. I de to kampe er Kasper Hjulmands tropper kommet på tavlen tre gange, så skal Kronjyderne have point med hjem fra Farum, skal Randers defensiven stå stærkere end tidligere.  

- FC Nordsjælland må tage favoritværdigheden på sig i lørdagens kamp. Blot én af de seneste 18 Superliga møder med Randers FC i Farum er faldet ud til Kronjydernes fordel (8 sejre, 9 uafgjorte og 1 nederlag).

- FC Nordsjælland har fået en skuffende start på denne sæson. Blot ni point er det blevet til, hvilket er 10 point færre end de havde sikret i de første otte spillerunder i sidste sæson. Defensiven har stået stærkt, men offensiven har haltet, hvor det er blevet til syv scoringer mod 21 på samme tidspunkt i 2017/18 sæsonen.

- Andreas Skov Olsen har været den største offensive profil hos FC Nordsjælland i denne sæson. Tre gange i otte kampe har U-21 landsholdsspilleren fået modstandernes netmasker til at blafre. 

- Saba Lobjanidze var den helt store profil hos Randers FC i foråret med masser af mål, men kom ikke på måltavlen ikke i de første fem spillerunder i denne sæson. Den georgiske midtbanespiller har dog fundet målformen frem i de seneste tre spillerunder, hvor det er blevet til to kasser (og en assist) fra Lobjanidzes fod. 

 

VENDSYSSEL FF - HOBRO IK

  Søndag kl. 12.00 på Eurosport 2

  - Det ligner på forhånd et målrigt lokalopgør, når Hobro tager imod Vendsyssel FF søndag kl. 12.00. De to nordjyske hold har lukket henholdsvis 18 og 14 mål ind i sæsonens første otte spillerunder, hvilket er flest af alle i Superligaen, mens klubbernes offensiv er kommet langt bedre fra land. Her er Hobros det niende mest scorende hold, mens Vendsyssel har været det fjerde mest målfarlige mandskab i ligaen.

  - Det er to mandskaber, der har hårdt brug for point der mødes i Hjørring søndag middag. Hobro frister en tilværelse i bunden af tabellen, mens Vendsyssel ikke har vundet i de seneste seks kampe (4 nederlag, 2 uafgjorte).

  - Hobro har især haft problemer på defensive dødbolde. 10 af de 18 indkasserede mål i sæsonen er kommet efter standardsituationer. Det er flest af alle i Superligaen.

  - Vendsyssels Moses Opondo arbejder benhårdt defensivt på den centrale midtbane, men også offensivt spiller han en vigtig rolle. Han er med tre målgivende aflevereinger den næstmest assisterende spiller i Superligaen (delt) efter F.C. Københavns Viktor Fischer (5). 

  - Den blot 20-årige amerikanske offensivspiller Emmanuel Sabbi har været Hobros helt store oplevelse i sæsonen. I Pål Kirkevolds fravær har han skulle levere mål og det har han i den grad gjort. Fem mål i de første otte spillerunder og en delt andenplads på topscorerlisten efter F.C. Københavns Dame N'Doye (6) må siges at være mere end godkendt.

   

  AC HORSENS - AGF

  Søndag kl. 14.00 på Eurosport 2

  - AC Horsens og AGF er de hold i Superligaen sammen med Esbjerg der roterer mindst i start 11'eren. Blot syv ændringer i startopstillingen er det blevet til for hver af de to jyske mandskaber. 

  - AGF er det eneste ubesejrede hold i Superligaen. Dette skyldes især en stærk defensiv, hvor man blot har lukket fire mål ind. Så få mål har AGF aldrig før lukket ind efter otte spillerunder i Superligaen.  

  - Der er gode muligheder for at AGF kan holde liv i deres gode defensive statistik på CASA Arena. AC Horsens er nemlig det hold med færrest skud på mål (21) og det mindst flittigt scorende hold i Superligaen (6).

  I Horsens er man dygtig til både at udvikle og finde dygtige målmænd i udlandet. I Chelsea hentede Horsens i sommerpausen kroatiske Matej Delac. Efter at have lukket seks mål ind i sine første tre kampe, har den kroatiske målmand holdt målet rent i de seneste tre kampe, hvor man har hentet fem point. Kan Delac holde nullet mod AGF vil det være første gang siden 2012, at 'Den Gule Fare' har levereret fire clean sheets i træk.  

  - AGF's Tobias Sana var aarhusianernes store offensive profil i sidste sæson, men har være skadesplaget i sommerpausen og fik for første gang en plads i start 11'eren i sidste runde mod Vendsyssel FF. Her viste Sana sin skarphed, da han curlede et frispark ind til slutresultatet 1-1. Kan den elegante svenske få gang i AGF's offensive spil, må aarhusianerne med den bomstærke defensive organisation være en bejler til en plads i Top 6.  

   

  BRØNDBY IF - SØNDERJYSKE

  Søndag kl. 16.00 på Canal 9

  - Brøndby har efter otte spillerunder præcis samme antal point som i sidste sæson (14). De blå/gule har dog scoret tre mål færre, men havde det ikke været for 'træværket' havde det set anderledes ud. Hele syv gange i sæsonens første otte spillerunder har Brøndby nemlig ramt overligger eller stolper. Det er flest af alle i Superligaen.  

  - SønderjyskE har det svært på fremmed græs. De seneste 10 udekampe i Superligaen er det ikke lykkedees sønderjyderne at tage alle tre point med hjem til Haderslev (7 nederlag og 3 uafgjorte). Dette er den længste stime siden 2015, hvor man ikke vandt 20 udekampe i træk. 

  Måske er det på søndag, at SønderjyskE bryder udebane-forbandelsen. Brøndby har nemlig blot vundet én af deres seneste seks hjemmekampe (1 sejr, 3 uafgjorte og 2 nederlag).

  - Kamil Wilczek har fortsat, hvor han slap i foråret og scoret flittigt i denne sæson. Fem mål på 20 skud og en delt andenplads på Superligaens topscorerliste. 

  - Mart Lieder og Stefan Gartenmann har været SønderjyskEs stærkeste offensive kort i denne sæson. De har begge scoret to gange og skabt 11 målchancer, hvilken ingen andre på holdet kan matche. 

   

  FC MIDTJYLLAND - F.C. KØBENHAVN

  Søndag kl. 18.00 på TV3+

  - Det ligner på forhånd en målrig affære i Herning, hvor F.C. København kommer på besøg. I de seneste 10 indbyrdes opgør er der nemlig scoret hele 44 mål svarende til et snit på 4.4 mål per kamp.  

  - F.C. København topper tabellen efter otte spillerunder, men måske hullet ned til forfølgerne er reduceret efter 9. spillerunde. FC Midtjylland har nemlig vundet fire af de seneste fem indbyrdes opgør med FCK og har besejret løverne de seneste tre gange de har gæstet MCH Arena.

  - F.C. København har blot tabt én af de seneste 10 opgør mod forsvarende danske mestre (8 sejre, 1 uafgjort, 1 nederlag).

  - Jakob Poulsen topper all-time assistlisten i Superligaen med hele 83 målgivende afleveringer. Jakob Poulsen er dog slet ikke færdig med at sætte sine holdkammerater i scene og er noteret for tre assists og 23 skabte chancer i sæsonens første otte spillerunder. Det er næstbedst af alle i Superligaen - kun Viktor Fischer kan overgå Ulvenes anfører (5 assists og 31 skabte chancer).

  - F.C. Københavns Viktor Fischer er den spiller der har haft en fod med i flest scoringer i denne sæson (10). 5 mål og 5 assists er det blevet til.

   

  AAB - VEJLE BOLDKLUB 

  Søndag kl. 19.00 på TV3Sport 1

  - AaB har historisk set et godt tag på Vejle Boldklub. De to jyske hold har mødt hinanden 18 gange i Superliga regi og kun én gang er vejlenserne løbet med sejren (11 sejre, 5 uafgjorte, 1 nederlag).

  - Vejle Boldklub har faktisk aldrig vundet over AaB i Aalborg (12 nederlag, 3 uafgjorte). Det er Vejle Boldklubs værste Head 2 Head statistik i Superligaen.

  - Vejle har efter sejren over Hobro i sæsonåbneren ikke vundet i Superligaen. De seneste tre kampe er det endda ikke lykkedes for Vejle at komme på måltavlen. 

  - Kasper Kusk har skabt flere chancer (11), lavet flere assists (2) og haft flere skud på mål (15) end nogen anden AaB spiller i denne sæson.

  - Vejle målmand Pavol Bajza er den målmand i Superligaen der er noteret for flest redninger i denne sæson. 29 styk er det blevet til.

   

  Udgivet
  14/09/2018