Danish Superliga

OPTAKT TIL 12. SPILLERUNDE

 

SønderjyskE - Vejle Boldklub

Fredag - Kl. 19:00

Kampen vises på: TV3 Sport     

SønderjyskE har mødt Vejle Boldklub tre gange tidligere i Superligaen, men har aldrig vundet en kamp imod dem (1 uafgjort – 2 tabte). Deres sidste møde var i maj 2009, som endte 0-0.

Vejle Boldklub jagter den første ude sejre siden 2008 - det er 21 kampe siden de sidst en udekamp i Superliga regi (11 uafgjorte - 10 tabte). Vejle Boldklub har fire spillere, der har fået fuld spilletid i denne sæson. Dette er: R. Lauritsen, V. Davidsen, P. Bajza, Y. Ramadani - Intet andet hold har haft flere end fire på dette tidspunkt i sæsonen.

Denne kamp bliver den femte Superliga kamp i træk, som Vejle BK spiller om aftenen. De er ubesejret i disse aftenkampe, med én vundet og tre uafgjorte.

 

OB - AGF

Lørdag - Kl. 16:00       

Kampen vises på: TV3 Sport    

OB er inde i en god formkurve, hvor de har vundet de sidste to kampe. De kommer dog på en stor opgave når de møder AGF på hjemmebane denne lørdag. OB har siden juli 2011 kun hentet fire sejre i deres seneste 16 Superliga opgør (inklusive playoffs) mod AGF (5 uafgjorte – 9 tabte).

AGF har spillet uafgjort fire ud af de seks udekampe i denne sæson. Det er der ikke andre hold i denne sæson der har.

AGF’s Adama Guira kan vise sig at blive en vigtig spilbryder på midtbanen, da han er i skrivende stund er den spiller der har flest vundne tacklinger i Superliga sæsonen. Hele 51 tacklinger er han noteret for, hvilket er 19 flere end den nærmeste forfølger. 

OB’s formstærke defensiv, har kun lukket to mål ind de seneste fem Superliga kampe.

 

Hobro IK - FC Nordsjælland

Søndag - Kl. 12:00

Kampen vises på: EuroSport 2      

Hobro IK og FC Nordsjælland har i alt mødt hinanden otte gange i Superligaen. Disse opgør har FC Nordsjælland flest gange trukket sig sejrrigt ud af. FCN har vundet fem af opgørene, der er spillet uafgjort en gang og HOB har vundet to gange. De to sejre til Hobro IK var i imidlertid begge på hjemmebane. I de seneste 3 opgør er der scoret 12 mål, så det kan sagtens vise sig at blive et målrigt opgør i det jyske.

FC Nordsjællands Godsway Donyoh ser formstærk ud, og kan vise sig vigtig i opgøret. Han scorede som bekendt sit første hattrick i FCN, i den sidste hjemmekamp mod SønderjyskE. Dette med imponerende stats: tre skud på målet – tre mål. Derudover har A. Skov Olsen været direkte involveret i fem af FC Nordsjællands sidste otte mål (3 mål, 2 assists).

 

AC Horsens - Esbjerg fB

Søndag - Kl. 14:00

Kampen vises på EuroSport 2

Inkluderet play-offs har AC Horsens kun tabt en af deres seneste seks Superliga kampe mod Esbjerg fB (3 vundne – 2 uafgjorte – 1 tabt). Den enkelte tabte kamp var på hjemmebane i april 2017 (1-3).

AC Horsens har kun tabt 3 af deres seneste 23 hjemmebanekampe i den danske Superliga, siden starten af 2017-18 sæsonen (6 vundne – 14 uafgjorte). Dette er 5 uafgjorte kampe mere end nogen anden i samme periode.

ACH har scoret 4 ud af de seneste 6 mål med hovedet: (Qvist x2, Junker x1 og Reese x1), Esbjerg fB har derfor passe på med at give for mange standard situationer væk.

5 af Esbjerg fB seneste 6 mål er kommet i anden halvleg. Faktisk er 33% af deres mål kommet i de første 15 minutter efter pausen – Dette er også Superligaen højeste.

Målmand Jeppe Højbjerg fra EfB tangerer sæsonens højeste clean sheet med hele 5 stk. (Dette deler han med AaB’s Jacob Rinne).

 

F.C. København - Randers FC

Søndag - Kl. 16:00

Kampen vises på: Canal 9

FC København har kun tabt en hjemmekamp mod Randers FC siden maj 2009 (Resultat 1-3, August 2013). Dette er ud af i alt 14 hjemmekampe (10 vundne – 3 uafgjorte).

FCK har vundet deres seneste fire Superliga hjemmekampe – Deres bedste periode siden april mod de havde 6 sejre i træk.

FC København er det hold der har ramt træværket flest gange i denne sæson (8 stk.), og faktisk er Randers FC på en delt anden plads med 7 stk. på træværket.

Ingen midtbanespiller i Superligaen har haft flere skud inde i feltet end Randers FC’s Saba Lobzhanidze (20 stk) – Han har dog kun scoret på de 2 af dem.

FC København's Peter Ankersen er den eneste spiller i Superligaen der gennemsnitligt har mere end 100 berøringer pr. 90 minutter (101).

Randers FC’s venstreback Kevin Conboy har stået for flere assists end nogen anden forsvarer i Superligaen denne sæson (Han er noteret for hele 4 assists).

 

AaB - Brøndby                            

Søndag - Kl. 18:00

Kampen vises på: TV3+    

AaB vandt 4 af deres 5 første kampe i denne Superliga sæson. De seneste 6 kampe har dog kun budt på 1 sejr. Også Brøndby IF har haft en nedadgående formkurve, hvor man ikke har hentet point de seneste 3 kampe.

Intet hold har forsøgt flere skud udenfor feltet end Brøndby IF i denne sæson (77 afslutninger). På selvsamme liste ligger AaB på en tredjeplads med 62 afslutninger.

 

FC Midtjylland - Vendsyssel FF                        

Søndag - Kl. 20:00

Kampen vises på: TV3 Max     

Dette bliver det første Superliga møde mellem FC Midtjylland og Vendsyssel FF.

FC Midtjylland og Vendsyssel FF har begge haft hele 11 forskellige målscorer i Superligaen denne sæson - den højeste i ligaen.

Med Vendsyssel FF’s sejr over FC København blev der i sidste runde sat en stopper for på en otte kamps periode uden sejr.

FC Midtjylland topper Superligaen efter 11 runder og er det hold der har scoret flest mål (24 i alt).

FC Midtjylland scoret 9 af deres mål denne sæson på hovedet (Det er 4 mere end nogen anden klub i Superligaen).

 

 

Udgivet
05/10/2018