Danish Superliga

Optakt: SønderjyskE - Silkeborg IF

 

Stilling før 30. spillerunde

SønderjyskE indtager andenpladsen og Silkeborg IF fjerdepladsen i Gruppespil 1. Mens hjemmeholdet fra SønderjyskE har alt at spille for spiller gæsterne fra Silkeborg kun for æren. Silkeborg er 13 point fra Lyngby Boldklub på gruppens tredjeplads, og det ligger derfor allerede fast, at de rødblusede fra Søhøjlandet skal spille NordicBet Liga næste sæson. 

 

Head to Head

Formkurven peger opad for Glen Riddersholms tropper, der har hentet seks point af ni mulige og avanceret for tredje -til andenpladsen i Gruppespil 1. Silkeborg har spillet et godkendt forår og hentet fem point i de seneste fem kampe, men et rødt kort ved stillingen 1-0 i sidste runde mod netop SønderjyskE kastede grus i maskineriet og sendte oprykkerne ned i NordicBet Liga.

Selvom SønderjyskE må gå ind til opgøret som favoritter, er der flere ting der taler for, at Silkeborg kan levere en overraskelse. Oprykkerne har ikke tabt de sidste otte gange, de har besøgt Sydbank Park i Haderslev, og man skal hele 10 år tilbage til april 2010 for at finde den seneste SønderjyskE hjemmesejr mod Silkeborg. SønderjyskE spiller finale i Sydbank Pokalen for første gang i historien på onsdag, så måske Glen Riddersholm vælger at spare et par nøglespillere mod Silkeborg for at booste chancerne for at vinde klubbens første titel og en billet til Europa. 

 

 

Vidste du...

at seks af SønderjyskEs syv scoringer mod Silkeborg i denne sæsons 3F Superliga er faldet i 2. halvleg? Faktisk er mere end 70 pct. af sønderjydernes scoringer sat ind efter pauseteen, hvilket er flest af alle hold i ligaen.

 

Kampens Profil

Sebastian Mielitz har været helt afgørende i de sidste SønderjyskE sejre i Gruppespillet. Mod Lyngby Boldklub diskede han op med en vigtig redning på Emil Nielsens friløber ved stillingen 0-0 og i sidste spillerunde mod Silkeborg hev han en pragtredning op i kampens døende sekunder, som sendte sønderjyderne op på andenpladsen i gruppen. I 2018/19 sæsonen så man Hobro målmand Jesper Rask løfte sit niveau i de altafgørende knald-eller-fald kampe og redde sit hold fra nedrykning, og det samme er den rutinerede tyske keeper godt i gang med at gøre for SønderjyskE i denne sæson. 

 

Topscorere

Et godt bud på en målscorer i Haderslev er Anders K. Jacobsen. Den rutinerede angriber har nettet tre gange i ligaen siden sin ankomst i vinterens transfervindue og blev sin scoring til 2-1 i 89. minut matchvinder i sidste spillerunde mod Silkeborg. AK var også manden, der sendte holdet i finalen i Sydbank Pokalen. 

Skulle Silkeborg komme på tavlen lørdag eftermiddag kunne holdets anfører Mads Emil Madsen meget vel have sidste fod på scoringen. Den hårdtarbejdende midtbanespiller har scoret i to af sine sidste tre optrædener og den 21-årige profil må være et oplagt transfermål for flere 3F Superliga klubber i det kommende transfervindue.

 

Mål og højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
23/06/2020