Danish Superliga

Optakt: Silkeborg IF - FC Nordsjælland

Stilling før opgøret på Jysk Park

Vi sparker 25 spillerunde i gang med 'El Plástico' på Jysk Park, hvor Silkeborg IF tager imod FC Nordsjælland. Hjemmeholdet Silkeborg spiller for at undgå sidstepladsen i Grundspillet, mens udeholdet FC Nordsjælland spiller for billetten til Mesterskabsspillet, så der venter en intens kamp mellem to hold, der forventes at jagte sejren til sidste sekund. De indbyrdes opgør mellem de to mandskaber plejer at byde på masser af chancer og mål i begge ender. De seneste fem møder har kastet ikke mindre end 24 mål af sig, så der kan næsten udstedes målgaranti fredag aften i Silkeborg. 

 

 

Head to Head

Silkeborg IF hentede blot tre point i sæsonens første 12 kampe, mens de har hentet 12 point i de sidste 12. Pilen peger opad for Kent Nielsens tropper, men FC Nordsjælland har hentet 13 point i de seneste fem kampe og går ind til kampen som favoritter. Man skal næsten 10 år tilbage - til november 2010 - for at finde den seneste Silkeborg sejr over FC Nordsjælland. De seneste 15 opgør har budt på 11 FC Nordsjælland sejre og fire pointdelinger, så hjemmeholdet må være meget opsatte på at få brudt FCN forbandelsen. I sæsonens første møde var Silkeborg faktisk snublende tæt på at tage alle tre point med hjem fra Farum, og havde det ikke været for Ronnie Schwartz brændte straffespark i overtiden, havde sejren været i hus. Måske der kunne ligge en lille overraskelse og lure på Jysk Park.

 

Vidste du...

at Silkeborg har holdt buret rent i blot én af deres seneste 24 hjemmekampe i 3F Superliga regi? Oprykkerne fra Søhøjlandet har stadig sæsonens første clean sheet til gode, men statistikkerne taler ikke meget for, at det første rene bur kommer i aften. Gæstene fra FC Nordsjælland er nemlig kommet på måltavlen i deres seneste 13 kampe på fremmed græs.

 

Kampen i Kampen

Både Silkeborg IF og FC Nordsjælland har flere spændende unge spillere i truppen. To af dem er Jeppe Okkels og Mikkel Damsgaard. 

Hjemmeholdets Jeppe Okkels har sammen med Ronnie Schwartz - som i vinterens transfervindue skiftede til ligaens førerhold FC Midtjylland - været Silkeborg stærkeste offensive kort. Kantspilleren har noteret sig for tre sæsontræffere og fire assists i sæsonens første 24 spillerunder og med lidt mere skarphed i afslutningerne havde det set endnu bedre ud. 

Hos gæsterne fra FC Nordsjælland har Mikkel Damsgaard været en af sæsonens helt store oplevelser. Med sin fantastiske teknik, sit unikke blik for medspillerne og sit gode spark fra distancen har Damsgaard fået sit helt store gennembrud i landets bedste fodboldrække. Det handler om at nyde Damsgaard i de resterende 12 kampe for til sommer skifter den elegante offensivspiller tilværelsen i FC Nordsjælland og 3F Superliga ud med Sampdoria og Serie A.   

 

Kampens Profil

Mads Emil Madsen er hjertet på Silkeborgs centrale midtbane. Silkeborgs 22-årige anfører har en stor 'motor' og er den spiller i hele ligaen, der med afstand tilbagelægger flest meter pr. kamp (12.754 meter pr. kamp). Midtbanespilleren er en dygtig pasningsspiller med godt blik for sine medspillere og er den Silkeborg-spiller der har skabt flest chancer og haft næstsidste fod på flest scoringer. Skal Silkeborg besejre FC Nordsjælland for første gang i næsten 10 år, skal Mads Emil Madsen ramme sit topniveau fredag aften.  

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
29/05/2020