Danish Superliga

Optakt: FC Nordsjælland - F.C. København

 

Head to Head

De forsvarende danske mestre fra F.C. København har vundet de sidste to dueller mod FC Nordsjælland på Right to Dream Park i Farum efter ikke at have vundet de forrige ni (6 uafgjort og 3 nederlag). Bliver det tre på stribe for Løverne vil det være første gang i 14 år det sker.  Der venter dog ingen nem opgave mod Tigrene, der er stærke på kunstgræsset i Farum.

 

Nuværende form

Selvom hjemmeholdet FC Nordsjælland med 10 point i de seneste fem kampe har været stærke i foråret, må gæsterne fra F.C. København anses som favoritter i søndagens opgør. FC Nordsjælland har haft det svært mod topholdene i denne sæson, hvor det kun er blevet til to sejre i 10 kampe mod de øvrige hold i Mesterskabsspillet. Begge sejre kom mod AaB, der efter 26. spillerunder indtager sjettepladsen i tabellen.  

 

Vidste du...

at FC Nordsjælland er det hold, der har scoret flest gange i sæsonen? 48 gange har Flemming Pedersens unge spillere fået modstandernes netmasker til at blafre i de første 26 kampe.  

 

Kampens Profil

FC Nordsjælland havde det svært i sidste spillerunde mod ligaens førerhold FC Midtjylland. Hjemmeholdet havde problemer med at matche gæsternes fysik, men én af de FC Nordsjælland spillere, der formåede at matche modstanderne i nærkampene var højre back Mads Døhr Thychosen. Han var den spiller med flest vundne dueller langs jorden (13) og tredjeflest vundne tacklinger (6) af alle i 26. spillerunde. Den tidligere FC Midtjylland og AC Horsens spiller har sammen med Kian Hansen givet FC Nordsjællands unge mandskab mere fysik og rutine. Kvaliteter som bliver vigtige mod F.C. København, der er et af ligaens mest fysisk stærke hold. 

 

Topscorerliste

Mohammed Kudus topper FC Nordsjællands interne topscorerliste med ni træffere i sæsonen. Den dynamiske ghaneser er dog inde i en mindre måltørke med tre kampe uden scoring, og står søndag over for et af de absolut stærkeste stopperpar i ligaen - Viktor Nelsson og Andreas Bjelland. 

Hos F.C. København stillede man i sidste spillerunde til start med angrebsduoen Mikkel Kaufmann og Mohamed Daramy. Det bliver spændende at følge de to unge angriberes duel med fysisk stærke Kian Hansen og Abdul Mumin. Hvem der vinder denne duel kan meget vel blive udslagsgivende for kampens udfald.

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
12/06/2020