Danish Superliga

Optakt: Esbjerg - Randers FC

 

Head to Head

Det ligner en tæt kamp i Esbjerg i aften. De seneste 10 møder har kastet tre sejre af til Esbjerg, tre sejre til Randers FC og fire uafgjorte af sig. Selvom Randers FC fører Gruppespil 2 og har vundet de sidste to indbyrdes opgør, har Esbjerg i de forgangne sæsoner vist sig rigtig stærke i Slutspillet. Her har vestjyderne blot tabt fire af deres 16 kampe i Gruppespillet og Mesterskabsspillet. 

 

Nuværende form

Det er to af ligaens mest formsvage hold, der mødes på Blue Water Arena i Esbjerg. Hjemmeholdet Esbjerg har blot hentet to point i deres sidste fem hjemmekampe, mens udeholdet Randers har tabt deres seneste tre 3F Superliga kampe.  

 

 

Vidste du...

at midtbanespiller Mads Larsen med sin reducering til 1-3 i sidste spillerunde mod OB blev Esbjergs yngste målscorer i Superliga-regi  (18 år, 261 dage), siden Mark Brink nettede mod Randers FC i maj 2016 (18 år, 75 dage)?

 

Kampens profil

Den tidligere Randers FC spiller Joni Kauko var en af Esbjergs største profiler i sidste sæson, hvor vestjyderne vandt bronze. Den finske midtbanespiller scorede otte mål i 35 kampe, men har i denne sæson blot scoret tre gange og ikke ramt samme høje niveau. Skal Esbjerg nå at hente Hobro og undgå direkte nedrykning til NordicBet Liga, skal 'Den finske Messi' sammen med cheftræner Troels Bech have genfundet sit absolutte topniveau i de afgørende knald-eller-fald kampe. 

 

Topscorerliste

Hos Esbjerg er Yuri Yakovenko den klare førsteangriber, og den ukrainske forward har noteret sig for seks scoringer i sæsonens første 26 spillerunder. Randers offensiven lider stadig under afgangen af de sidste to sæsoners topscorer Saba Lobjanidze i vinterens transfervindue, men den ene af holdets angribere - Emil Riis - fik gang i målscoringen i Telia Parken mod F.C. København i en kamp, hvor kronjyderne faktisk skabte flere chancer end set længe.

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
09/06/2020