Danish Superliga

OPTAKT: ESBJERG - AC HORSENS

KAMPFAKTA


match_announcement_11.png


HEAD TO HEAD


stats.png


Det ligner på forhånd et ekstremt tæt opgør på Blue Water Arena lørdag eftermiddag. Blot ét point adskiller de to hold i tabellen og de seneste seks indbyrdes opgør har budt på to smalle sejre til Esbjerg, to smalle sejre til AC Horsens og to uafgjorte. Vestjyderne er måske små favoritter på grund af hjemmebanefordelen, men faktisk har AC Horsens hentet flere point på udebane i denne sæson (19 point), end Esbjerg har gjort på hjemmebane (18 point). Det kan derfor ende med at være de helt små marginaler, der afgør udfaldet af det med slutspilsbriller vanvittigt vigtige jyske opgør.  

 

 

FORM

Efter flotte sejre i 22. spillerunde kom begge hold ned på jorden igen i sidste spillerunde, hvor Esbjerg tabte 2-0 i Hobro og AC Horsens 2-1 hjemme til OB. De to mandskaber har hentet henholdsvis seks og syv point i de seneste fem kampe, så formmæssigt står de to hold meget lige.  

form_efb.png


form_ach.png


 

Esbjerg har set rigtig skarpe ud på hjemmebane, hvor man i de seneste to hjemmekamp har sendt FC Nordsjælland hjem med et 3-0 og Brøndby et 2-1 nederlag, og ser man på de seneste fem hjemmekampe har vestjyderne hentet hele 10 point. 

AC Horsens har imponeret på fremmed græs i denne sæson, hvor man bl.a. har vundet over FCK, Brøndby, AaB og AGF, og ser man på de seneste fem kampe har Bo Henriksens tropper hentet hele 10 point.   

 

SENESTE STARTOPSTILLINGER

efb_lineup.png


ach_lineup.png


 

KARANTÆNER

Esbjerg fB: Ingen

AC Horsens: Hallur Hansson

 

PROFILEN

AC Horsens angriber Oliver Drost har gang i sin bedste sæson, hvor han oppe på tre sæsontræffere og en assist. Alle i de seneste fem kampe. Drost har fundet sammen med Kasper Junker i et stærkt makkerskab i front hos 'Den Gule Fare', hvor de begge med deres fart og aggressivitet er en trussel for ethvert Superliga forsvar. Især på fremmed græs, hvor modstanderne står højt er Drost og Junker en håndfuld.

profilen_-_ac_horsens.png


FUN FACT

Vidste du at....AC Horsens har scoret hele 27 procent af deres mål fra 30-45 minut? I netop denne periode har Esbjerg lukket flest af sæsonens mål ind (22,6%), så hvis Horsens kommer på tavlen på Blue Water Arena, så er der gode chancer for, at det bliver inden for det sidste kvarter inden pauseteen. 

Udgivet
01/03/2019