Danish Superliga

Optakt: Esbjerg - AaB

Stilling før kampen på Blue Water Arena

Sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg ligger placeret helt nede på 13. pladsen og kæmper for overlevelse, mens AaB indtager sjettepladsen og bejler kraftigt til en plads i det fine selskab - Mesterskabspillet. Ingen af holdene har derfor råd til at tabe, og man må forvente en fysisk spillet kamp med masser af fight og intensitet.

 

Head 2 Head

Esbjerg har blot hentet fire point i de sidste fem kampe og begynder at kunne mærke Silkeborg på 14. pladsen puste dem i nakken. Heldigvis for vestjyderne tabte Silkeborg fredagens opgør mod FC Nordsjælland, hvilket betyder, at esbjergenserne med en sejr søndag ikke vil kunne hentes af de jyske rivaler. Der venter dog ingen nem opgave mod formstærke AaB, som har vundet tre af deres seneste fem kampe i 3F Superliga. Esbjerg er kommet bagud hele 19 gange i sæsonen og blot én gang har vestjyderne formået at vende truende nederlag til sejr. AaB har ikke tabt én eneste af de 13 kampe i sæsonen, hvor de har været foran, så skal hjemmesejren i hus, skal Esbjerg formentlig score kampens første mål.  

 

Vidste du...

at Esbjerg fB er det hold i ligaen, der har konverteret færrest af deres åbne chancer til mål (27%)? Men selvom Esbjerg har manglet skarpheden og kynismen fra sidste sæson og scoret beskedne 20 mål, så er vestjyderne faktisk inde i en rigtig fornuftig målstime på hjemmebane. Sidste sæsons bronzevindere har nemlig scoret i de sidste syv kampe på hjemme på Blue Water Arena.

 

Kampen i Kampen

Én af Esbjergs bedste afsluttere er holdets topscorer - ukrainske Yuri Yakovenko. Den alsidige forward har noteret sig for fem sæsontræffere - to med venstre ben, to med højre ben og ét med hovedet - og ligger på en scoringsprocent på godkendte 19.2%. Kan Esbjerg få flere af deres chancer sat op til deres bedste afslutter skulle der være gode muligheder for, at målstimen på Blue Water Arena bliver forlænget. 

Hos AaB har Kasper Kusk med fem scoringer og seks assists gang i sin bedste sæson i flere år. Kantspilleren med det giftige venstreben har scoret tre gange i forårets fire kampe. Det sidste sat ind efter en fantastisk dribletur i hjemmekampen mod Lyngby Boldklub. Kusk var måske nordjydernes mest formstærke spiller i forårets første fire kampe, og det bliver interessant at se, om han kan bringe samme kvalitet søndag aften i Esbjerg.

 

Kampens Profil

Han er ikke til at komme udenom. AaB kaptajn Lucas Andersen har været den største profil hos nordjyderne i denne sæson og har noteret sig for ni mål og syv assists i 22 kampe. I de seneste to indbyrdes kampe mod Esbjerg har AaB kreatøren været involveret i fem scoringer (4 mål og 1 assist). 

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
29/05/2020