Danish Superliga

Optakt: Brøndby IF - AGF

 

Head to Head

Det dufter af et tæt og stærkt underholdende opgør på Brøndby Stadion, når medaljeaspiranterne Brøndby og AGF brager sammen. De sidste ti indbyrdes indbyrdes opgør er endt med fire Brøndby sejre, fire AGF sejre og to pointdelinger. AGF har vundet begge indbyrdes opgør mod Brøndby IF i denne sæson. Sidst jyderne vandt to gange i i træk mod Brøndby var helt tilbage i 2000-01 sæsonen.

Brøndby har haft en godkendt sæson og indtager fjerdepladsen med 42 point. Det er fem færre end aftenens modstander fra AGF på tredjepladsen. David Nielsens tropper har leveret en fremragende sæson og allerede vundet 14 kampe i de første 26 spillerunder. Det var lige så mange sejre, som de hentede i hver af de sidste to sæsoner (inklusiv gruppespil og playoff-kampe). 

 

Nuværende form

Hjemmeholdet Brøndby har hentet syv point i de seneste fem kampe, mens gæsterne fra AGF med to sejre og to uafgjorte har hentet et point mere. 

 

Vidste du...

at AGF satte målrekord, da de vandt 3-0 på Brøndby Stadion i efteråret? Aldrig før havde AGF fået netmaskerne til at blafre mere end to gange på Vestegnen i Superliga-regi. 

 

Kampens Profil

Brøndby topscorer Kamil Wilczek efterlod et stort tomrum i de blå/gules angreb, da han skiftede til tyrkiske Göztepe i vinterens transfervindue. Forhåbningen er at slovakiske Samuel Mráz kan udfylde tomrummet, og den 23-årige angriber er begyndt at vise sine kvaliteter frem og har været involveret i halvdelen af Brøndbys sidste otte mål i 3F Superliga (2 mål og 2 assists).

 

Topscorerliste

AGF topscorer Patrick Mortensen er en af ligaens varmeste angribere. Den rutinerede forward har scoret fem ligamål siden februar. Det er flere end nogen anden spiller i 3F Superliga. 

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
13/06/2020