Danish Superliga

OPTAKT: AGF - RANDERS FC

Stilling før opgøret på Ceres Park

AGF og Randers FC indtager henholdsvis tredjepladsen og syvendepladsen i tabellen inden aftenens opgør i Aarhus. David Nielsens tropper har gang i en flot sæson og er helt inde i medaljekampen, men AGF har faktisk kun været det 8. bedste hjemmehold i denne sæson. Heldigvis for AGF er Randers FC klart bedst hjemme på Cepheus Park og blot 9. bedste udehold i ligaen, så måske første skridt mod at gøre Ceres Park til en fæstning tages torsdag aften mod ærkerivalerne.  

 

Head 2 Head

Det kan godt være, at AGF indtager tredjepladsen i ligaen efter 24 spillerunder og går ind til opgøret mod Randers FC som favoritter, men de kronjyske gæster har bestemt ikke været aarhusianernes kop te. Man skal nemlig hele 5 år tilbage - til august 2015 - for at finde den seneste AGF sejr over rivalerne. De seneste 11 indbyrdes opgør har budt på 8 Randers sejre og 3 pointdelinger. 

 

Vidste du. . .

at AGF har fået modstandernes netmasker til at blafre i ni af de seneste 10 hjemmekampe og er ubesejret i deres sidste fire optrædener på Ceres Park? Randers FC har indkasseret mål i fem udekampe i træk og har tabt fire af de sidste fem kampe på fremmed græs. Måske det er i aften, at AGF får brudt rival-forbandelsen og endegyldigt sikret billetten til Mesterskabsspillet.

 

Kampen i kampen

Patrick Mortensen er AGF topscorer med 10 sæsontræffere, og den fysiske forward var med otte scoringer i de sidste 11 kampe ligaens måske mest formstærke angriber, da turneringen blev sat på pause. Det bliver interessant at se, om Mortensens timing i feltet stadig er intakt efter mere end to måneder uden betydningsfulde kampe på programmet. 

Erik Marxen er generalen i Randers forsvaret, og manden der skal lukke Patrick Mortensen ned. Han er ekstremt stærk i én-mod-én duellerne. Især i luften er han stærk og har vundet 86 dueller. Der er kun tre spillere i hele ligaen, der har vundet flere luftdueller og en af dem er netop Patrick Mortensen. Der venter et luftslag af de større torsdag aften i Aarhus.      

 

Kampens Profil

Nicolai Poulsen har fået sin fodboldopdragelse i Randers, hvor han i flere sæsoner var generalen på den centrale midtbane, men den defensive midtbanespiller foretog i sommerens transfervindue 'det forbudte skifte' til rivalerne fra AGF. Poulsen er balancespilleren på midtbanen og er den AGF spiller med flest bolderobringer (33), flest vundne tacklinger (71) og flest vundne dueller langs jorden (107). Udover at være motoren på den centrale midtbane er Poulsen vigtig i det opbyggende spil og er den AGF spiller med flest pasninger (951).  Man må derfor forvente, at han får en nøglerolle i en hård fight mod sine tidligere holdkammerater. 

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
25/05/2020