Danish Superliga

OPTAKT: AAB - SØNDERJYSKE

KAMPFAKTA

kampfakta.png


HEAD TO HEAD

h2h_stats.png


AaB har hentet smalle sejre på 1-0 i de seneste to kampe mod SønderjyskE, men i Aalborg har sønderjyderne i den grad haft taget på de bolsjestribede og hentet tre sejre i de seneste tre indbyrdes opgør. Se mål og højdepunkter her: 

 

FORM

Det er to hold med kniven for struben, der mødes i Aalborg. Både AaB og SønderjyskE har indkasseret nederlag i forårets to første kampe og skal forsøge at rejse sig i aften. Skal nordjyderne holde fast i drømmen om Mesterskabsslutspil, skal der simpelthen point på kontoen i aften, mens sønderjyderne med et nederlag kan miste kontakten med det store midterfelt og stå svagt inden et kommende Gruppespil, hvor man kan risikere at stå over for netop aftenens modstander AaB. Ser man på de seneste fem kampe i Superligaen, har AaB hentet seks point, mens SønderjyskE blot har hentet ét enkelt point, hvilket er færrest af alle. Offensivt har man både manglet heldet og skarpheden foran mål. Ét mål på 37 afslutninger og to skud på træværket er det blevet til.  

Mens AaB har hentet imponerende 20 point på udebane i denne sæson, har nordjyderne skuffet hjemme på Aalborg Portland Park, hvor det blot er blevet til ét point i de seneste fem kampe.

SønderjyskE har dog heller ikke været skræmmende på udebane i denne sæson, hvor Glen Riddersholms tropper har hentet beskedne 10 point. Pilen peger dog opad for sønderjyderne, da man i de seneste fem kampe på fremmed græs blot har tabt én gang og sikret sikret seks point. 

 

SENESTE STARTOPSTILLINGER

aab_lineup.png


sje_lineup.png


KARANTÆNER

SønderjyskEs forsvarsgeneral Kees Luijckx sidder ude, mens AaB har Lucas Andersen tilbage efter afsonet karantæne i sidste spillerunde mod FC Midtjylland. 

 

PROFILEN 

Tom van Weert startede på bænken i sidste rundes 2-1 nederlag i Herning, men hollænderen kom ind fra bænken og scorede. I de seneste seks kampe har Tom van Weert lynet tre gange og lavet en enkelt assist, så hold et ekstra øje med ham i aften. 

tom_van_weert.png


 

Udgivet
22/02/2019