Danish Superliga

Optakt: AaB - FC Midtjylland

 

Head to Head

FC Midtjylland må tage favoritværdigheden på sig i søndagens jyske opgør i Aalborg. Midtjyderne har haft et godt tag på nordjyderne og hentet syv sejre i de sidste 10 indbyrdes opgør. 

AaB har været stærke på hjemmebane og vundet syv kampe på Aalborg Portland Park i denne sæson. Skulle nordjyderne vinde kampen mod FC Midtjylland vil det være første gang siden 2015-16 sæsonen, at de bolsjestribede vinder otte hjemmekampe i en sæson. Der venter dog en rigtig svær opgave mod ligaens med afstand stærkeste udehold FC Midtjylland, der har vundet 12 af 13 kampe på fremmed græs.  

 

Nuværende form

Foråret har budt på både op -og nedture for AaB, der har hentet tre sejre i seks kampe. Nordjyderne spillede dog en stærk kamp i semifinalen i Sydbank Pokalen, hvor man med en 3-2 sejr over AGF avancerede til finalen. 

FC Midtjylland er i forrygende form med fem sejre i deres seneste seks kampe og leverede en meget overbevisende kamp i Farum. Her blev de dygtige offensive spillere for FC Nordsjælland holdt i et jerngreb og holdt nede på kun to afslutninger i hele kampen. 

 

Vidste du...

at FC Midtjylland har været ekstremt stærke mod de øvrige fem hold, de skal møde i Mesterskabsspillet? Af de 10 kampe mod F.C. København, AGF, Brøndby IF, FC Nordsjælland og AaB er syv vundet, én er endt uafgjort og kun to er tabt. Kan Ulvene gentage kunststykket fra Grundspillet og hente 22 point i sæsonens 10 resterende kampe bliver FC Midtjylland danske mestre i 2019/20.

 

Kampens Profil

Hollandske Tom van Weert er tæt på at være tilbage i fulde omdrejninger for AaB og er en vigtig brik i nordjydernes jagt på medaljer. Forwarden har scoret syv gange i 14 ligakampe i denne sæson, og kun Kamil Wilczek og Pieros Sotiriou har brugt færre minutter på at score deres mål end hollænderen (min. syv mål). Lykkes det pokalfinalisterne at nedbryde FC Midtjyllands betondefensiv på søndag er Tom van Weert det bedste bud på en AaB målscorer herfra.

 

Topscorerliste

Ronnie Schwartz er FC Midtjylland topscorer med 14 sæsontræffere, men er i de sidste to kampe blevet fortrængt fra start 11'eren af konkurrenten Sory Kaba. Den rutinerede angriber er blot tre mål efter Kamil Wilczek på 3F Superliga topscorerlisten, og Schwartz må være stærkt opsat på at erobre sin startplads tilbage i Mesterskabsspillet. Hos AaB har det offensive trekløver Lucas Andersen, Tom van Weert og Kasper Kusk noteret sig for halvdelen af nordjydernes 44 mål. Dirigenten Lucas Andersens karantæne søndag betyder, at et større ansvar hviler på rutinerede Weert og Kusks skuldre mod ligaens førerhold.

 

Højdepunkter fra seneste indbyrdes opgør

 

Afstemning

Udgivet
11/06/2020