Danish Superliga

OPTAKT: 23. spillerunde

 

Status før 23. spillerunde

FC Midtjylland topper tabellen med hele ni point ned til nærmeste forfølger - F.C. København - der må have masser af selvtillid efter torsdagens imponerende 3-1 sejr i Glasgow over Celtic F.C. AGF har også gang i en fantastisk sæson og er snublende tæt på at sikre en billet til Mesterskabsspillet, mens hele 6 hold kæmper en indædt kamp om de sidste tre pladser i Top 6. 

I bunden af rækken har Silkeborg hårdt brug for point i de sidste fire kampe i Grundspillet for at komme væk fra sidstepladsen og havne i pulje med rækkens nr. 10, der lige nu er hele 14 point foran. Hobro og Esbjerg ligger næsten side om side på henholdsvis 12 og 13. pladsen og skal forsøge at hente - eller minimere afstanden til - AC Horsens og SønderjyskE for at komme tættere på redning.  

 

 

AGF - Hobro IK

AGF spiller for første gang i 2020 på hjemmebane, når Hobro fredag aften kommer på besøg på Ceres Park.

David Nielsens mandskab fik en perfekt start på foråret, da 'De Hviee' mandag aften vandt 2-1 over AC Horsens. AGF har lige nu fire points points forspring ned til Brøndby IF på 4. pladsen - endda med en kamp i hånden.

Hobro IK spillede en flot kamp mod FC Midtjylland, men stolpe ud kampen igennem betød, at nordjyderne ikke fik point ud af anstrengelserne mod ligaens tophold. Der var simpelthen skarphed til forskel på de to mandskaber, og skal Hobro have point med hjem fra Aarhus og kravle op i tabellen skal Kirkevold, Sabbi og Louati have mere is i maven, når chancen byder sig. 

Vidste du...?

At AGF i denne sæson har scoret 32 af deres 36 mål fra positioner inde i feltet? Hobro har procentvis scoret lidt flere mål fra distancen (5) og er noteret for 16 scoret fra tæt hold.

 

Esbjerg fB - FC Nordsjælland

De vestjyske værter går ind til lørdagens opgør med et skuffende 0-2 nederlag i bagagen mod Lyngby Boldklub, mens gæsterne fra FC Nordsjælland hentede en vigtig sejr på 2-1 hjemme på Right to Dream Park mod SønderjyskE. Glen Riddersholms tropper var kommet foran 1-0 i første halvleg, men de unge tigre viste høj moral og vendte kampen på mål af Mikkel Damsgaard og Abdul Mumin.

Esbjerg har været klart bedst på eget græs, og vestjyderne slog F.C. København på Blue Water Arena i forårspremieren, og selvom FC Nordsjælland har hentet seks point i årets to første kampe er der bestemt muligheder mod et nordsjællandsk mandskab der kun har hentet 11 point på udebane i sæsonen.

Der er lagt op til et intenst opgør i Esbjerg lørdag eftermiddag, hvor Esbjerg med en sejr vil passere Hobro og reducere afstanden til AC Horsens og SønderjyskE, mens FC Nordsjælland kan tage endnu et vigtigt skridt mod Mesterskabsspillet.

Vidste du...?

At opgøret mellem EfB og FCN er en kamp mellem det mindst -og mest effektive hold i ligaen. Esbjerg ligger på en scoringsprocent på beskedne 9.7%, mens FC Nordsjælland har været knivskarpe med en scoringsprocent på 17.4%

 

AC Horsens - Randers FC

AC Horsens har tabt deres to første kampe i foråret, men der var bestemt forbedringer at spore i den seneste kamp mod AGF. Her var 'Den Gule Fare' meget tæt på at hente point, men marginalerne på dagen var på aarhusianernes side. Randers FC spillede 0-0 hjemme mod OB i sidste spillerunde og en sejr vil bestemt lune i Kronjylland.

Kronjyderne ligger fint i kampen om en plads i Mesterskabsspillet, og kan 'Hestene' slå Horsens vil man være á point med FC Nordsjælland og AaB på henholdsvis 5. og 6. pladsen.

Der venter dog ingen nem kamp mod AC Horsens, der er stærke hjemme på CASA Arena, og som med en sejr i søndagens opgør vil skabe yderligere luft ned til de tre nederste pladser. Ekstremt vigtigt for Bo Henriksens tropper i en sæson med to direkte nedrykkere.

Vidste du...?

At AC Horsens og Randers FC er blandt ligaens mindst pasningsikre, når det kommer til lange afleveringer? De to mandskaber er nemlig kun 9. og 13. bedst, når det kommer til succesfulde lange afleveringer (over 32 meter)

 

OB - Silkeborg IF

Søndagens opgør på Nature Energy Park kan meget vel være sidste skud i bøssen for OB, hvis toget til Top 6 ikke skal være kørt. Også for Silkeborg er det måske sidste udkald ift. at komme væk fra sidstepladsen inden Gruppespillet, så der venter et ekstremt spændende opgør, hvor begge mandskaber utvivlsomt vil jagte sejren til sidste minut.

Vidste du...?

At selvom hverken OB eller Silkeborg IF er blandt topholdene efter 22 spillerunder, så frister de to hold en tilværelse i midten af tabellen, når det kommer til boldbesiddelse? OB har haft bolden 51,7% procent af tiden (6). plads på disse parametre, mens SIF har haft bolden 51% af tiden (7). 

 

Brøndby IF - Lyngby Boldklub

I en hæsblæsende affære i Aalborg tabte Brøndby 3-2 til AaB. De blå-gule havde ellers kæmpet sig flot tilbage fra 0-2 til 2-2, men Lucas Andersen afgjorde kampen fra 11-meter pletten. Niels Frederiksens unge hold viste god moral og selvom man måtte tage tomhændet hjem fra Aalborg må Brøndby spillerne gå ind til årets første hjemmekamp med masser af selvtillid i bagagen. 

Lyngby Boldklub-mandskabet går også ind til opgøret med masser af tro på tingene efter 2-0 over Esbjerg fB i søndags. 'De Kongeblå' var ikke spået en stor sæson af mange, men oprykkerne er stadig helt med i kampen om en billet til Top 6.

Vidste du...?

At opgørene mellem Brøndby IF og Lyngby Boldklub notorisk set plejer at byde på masser af mål? De seneste fem indbyrdes opgør har kastet ikke mindre end fire mål i snit af sig.

 

F.C. København - AaB

Søndag aften byder på et opgør mellem to klubber, der har fået vidt forskellige starter på foråret. F.C. København går ind til opgøret på bagkant af to udekampe mod Esbjerg fB og Silkeborg IF, der blot har kastet ét enkelt point, mens AaB har vundet forårets to første opgør. Senest blev Brøndby IF besejret 3-2 i en underholdende dyst på Aalborg Portland Park, hvor alle mål blev sat ind efter pausen.

En spændende duel venter i Telia Parken. FCK skal forsøge at ride på bølgen fra Celtic kampen og lægge pres på FC Midtjylland der først spiller mandag, mens AaB kan tage endnu et stort skridt mod Mesterskabsspillet.

Vidste du...?

At AaB ikke har vundet over FCK i de seneste 19 Superliga-møder i Telia Parken?  Seneste AaB sejr i København dateres tilbage til 5. maj 2007, hvor Jeppe Curth og Rade Prica sikrede AaB en 2-1 sejr.

 

FC Midtjylland - SønderjyskE

FC Midtjylland har pointmæssigt fået den bedst mulige start på forårssæsonen med to gange 2-0 mod henholdsvis Lyngby Boldklub og Hobro IK, mens SønderjyskE har fået en spillemæssig fin start på 2020.

Brian Priskes tropper fik øget forspringet til F.C. København til ni point efter F.C. Københavns 1-1 kamp i Silkeborg, og Ulvene skal forsøge med en sejr at holde momentum i Guldkampen. Kampen er også vigtig for SønderjyskE der skal forsøge at distancere AC Horsens inden det kommende Gruppespil.

Vidste du...?

At FC Midtjylland er det hold, der har skabt flest chancer i denne sæson (271), mens SønderjyskE med 223 skabte chancer er det 4. mest chanceskabende mandskab i 3F Superliga?

 

Denne artikel er bragt i samarbejde med Ronaldo.com

Udgivet
28/02/2020