Danish Superliga

OPTAKT - 18. SPILLERUNDE

ESBJERG FB - AAB

Fredag kl. 19.00 på TV3Sport 1

- Esbjerg fB har været stærke på Blue Water Arena de seneste måneder og er ubesejret i de seneste fire hjemmekampe. I tre af fire kampe har vestjyderne endda holdt gæsterne fra at score.

- AaB har blot vundet én af de seneste 12 kampe og tidligere på ugen valgte man at stoppe samarbejdet med cheftræner Morten Wieghorst. På udebane har nordjyderne dog været ganske stabile, hvor man har hentet point i de seneste syv kampe på fremmed græs.

- Esbjergs målfarlige midtbanemotor Joni Kauko er tilbage i aktion fredag efter afsonet karantæne, men at passere svenske Jacob Rinne i AaB målet bliver ingen nem opgave. Svenskeren er nemlig den målmand med flest redninger (62) og holder den højeste redningsprocent af alle (76,5%).

 

 

OB - VENDSYSSEL FF

Lørdag kl. 16.00 på TV3Sport 1

- OB har vundet de tre seneste kampe i Superligaen og har gang i en imponerende stime på otte kampe uden nederlag. Fynboerne må derfor tage favoritværdigheden på sig i lørdagens opgør mod Vendsyssel FF, der tilmed har topscorer Thorsteinsson siddende udenfor med karantæne.

- Mens OB har hentet 10 point i de seneste fire hjemmekampe, har Vendsyssel tabt tre af deres seneste fire udekampe og blot scoret ét mål.

- Nicklas Helenius er OB topscorer med seks mål, men den rutinerede angriber jagter stadig sæsonens første assist. Helenius har 28 Superliga assists på CV'et , så mon ikke den første assist venter lige rundt om hjørnet.

 

 

SØNDERJYSKE - FC NORDSJÆLLAND

Søndag kl. 12.00 på Eurosport 2

- SønderjyskE er ikke kommet på måltavlen i de seneste to kampe hjemme på Sydbank Park. Man skal hele seks år tilbage til oktober 2012 for at finde den seneste tre-kamps SønderjyskE måltørke på hjemmebane.

- FC Nordsjælland er på jagt efter sæsonens første udesejr. Kasper Hjulmands tropper er ét af blot tre hold der endnu ikke har hentet en sejr på fremmed græs. De to øvrige hold er Hobro IK og oprykkerne fra Vejle Boldklub.

- Topscorer Andreas Skov Olsen har løbet med overskrifterne i FC Nordsjælland i efteråret, men hans unge holdkammerat Mikkel Damsgaard er i den grad også begyndt at byde offensivt. 18-årige Damsgaard har skabt ni chancer i november. Kun FC Midtjylland anfører Jakob Poulsen har skabt flere chancer i denne måned (11)

 

 

RANDERS FC - FC MIDTJYLLAND

Søndag kl. 14.00 på Eurosport 2

- Randers FC har hentet syv point i de seneste tre kampe og har blot lukket ét enkelt mål ind. Til kampen mod FC Midtjylland mangler man dog de to defensive profiler Jonas Bager og Nicolai Poulsen samt kantspiller Mikkel Kallesøe som alle sidder udenfor med karantæne.

- FC Midtjylland må tage favoritværdigheden på sig i søndagens kamp. Midtjyderne har i de seneste 16 kampe mod Randers FC vundet de 14 og spillet to uafgjorte.

- Ingen spiller i ligaen har været involveret i flere mål i november end FC Midtjyllands Awer Mabil. To mål og tre assists er det blevet til for australieren med de sydsudanske rødder.

 

 

AC HORSENS - F.C. KØBENHAVN

Søndag kl. 16.00 på Canal 9

- AC Horsens har blot tabt én af deres seneste fem kampe, og 'Den Gule Fare' vandt 2-1 i Telia Parken i sæsonens første møde mellem de to hold.

- F.C. København topper tabellen efter sidste uges sejr over FC Midtjylland og er gået ubesejret fra banen de seneste tre udekampe. Løverne må samtidig værer ekstra opsatte på at revanchere det overraskende 2-1 nederlag i egen hule.

- AC Horsens færøske midtbanespiller Hallur Hansson har gang i sin bedste Superliga sæson og har allerede scoret fem mål og haft næstsidste fod på yderligerere to scoringer. I 18. spillerunde var han ifølge Superligaens Player Performance Index rundens statistisk set bedste spiller med en rating på 9.7 / 10, så hold et ekstra øje på ham i søndagens kamp.

 

 

BRØNDBY IF - HOBRO IK

Søndag kl. 18.00 på TV3+

- Brøndby IF er gået sejrrigt ud af de seneste fem møder med Hobro IK i Superligaen. De seneste tre opgør er alle endt 2-1 til de blå/gule.

- Hobro IK har fået bedre styr på defensiven på de seneste og blot lukket to mål ind i de seneste fire kampe. Alle fire kampe er endt 1-0 (to sejre og to nederlag).

- Brøndbys Kamil Wilczek er med sine 12 mål ikke blot topscorer i Superligaen. Polakken har også noteret sig for tre assists, hvilket gør ham til den spiller, der har været involveret i flest scoringer (15).

 

 

AGF - VEJLE BOLDKLUB

Mandag kl. 19.00 på TV3Sport 1 

- AGF har tabt de seneste fire kampe i Superligaen. Man skal helt tilbage til april 2014 for at finde en længere AGF stime af nederlag.

- Vejle Boldklub har været skarpe offensivt på hjemmebane, men på fremmed græs har det haltet. Oprykkerne har blot scoret tre mål på udebane i denne sæson, hvilket er færrest af alle i Superligaen.

- Jakob Ankersen har været skarp foran mål og har allerede nettet fem gange i denne sæson. Ét flere end kantspilleren leverede i hele sidste sæson.

Udgivet
29/11/2018