Danish Superliga

Ny målscorer i kampen mellem SønderjyskE - Brøndby IF

Magnus Eriksson får målet

Brøndby IFs mål imod SønderjyskE den 6. marts har fået ny målscorer.

Divisionsforeningen oplyser mandag eftermiddag, at Brøndbys Magnus Eriksson er blevet tildelt Brøndbys mål, som blev scoret i kampen mellem SønderjyskE og Brøndby IF søndag 6. marts.

Oprindeligt blev Johan Larsson tildelt målet, men efter en nærmere gennemgang af tv-billeder og konsultation med kampens dommer, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Eriksson målet ud fra følgende kriterier:

Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. Hvis bolden derimod rammer en medspiller på vej mod målet, ligesom i SønderjyskE – Brøndby kampen, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.

 

 

I den konkrete situation var vurderingen, at frisparket havde retning mod målet. Selvom Magnus Eriksson ubevidst styrede bolden i mål, bliver han krediteret for målet, da vurderingen var, at bolden ændrede markant retning og dermed fikserede målmanden.    

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligaens interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer.  

Hjemmeholdet vandt i øvrigt kampen 3-1 - Se hele kampens højdepunkter og masser af statistik fra kampen her

 

SønderjyskE 3-1 Brøndby IF

Se højdepunkter og kampdata her

Udgivet
07/03/2016