Danish Superliga

Ny målscorer i kampen mellem Lyngby Boldklub og Brøndby IF

Lyngbys mål imod Brøndby den 9. april har fået ny målscorer

Divisionsforeningen oplyser tirsdag formiddag, at Lyngbys Jesper Christjansen er blevet tildelt Lyngbys mål, som blev scoret i kampen mellem Lyngby Boldklub og Brøndby IF søndag 9. april.

Oprindeligt blev David Boysen tildelt målet, men efter en nærmere gennemgang af tv-billeder, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Christjansen målet ud fra følgende kriterier:

Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. Hvis bolden derimod rammer en medspiller på vej mod målet, ligesom i Lyngby – Brøndby kampen, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.

I den konkrete situation var vurderingen, at afslutningen havde retning mod målet. Selvom Jesper Christjansen ubevidst styrede bolden i mål, bliver han krediteret for målet, da vurderingen var, at bolden ændrede markant retning og dermed fikserede målmanden.    

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligas interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer.  

Udeholdet vandt i øvrigt kampen 2-1. Se kampens højdepunkter og masser af statistik fra kampen her.  

 

Udgivet
11/04/2017