Danish Superliga

NordicBet Liga klubberne klar til ny struktur

Klubberne i Danmarks næstbedste fodboldrække er klar til at ændre på formatet. I går i Odense blev de 12 klubber enige om at indstille til ændring af turneringsstrukturen fra sæsonen 2020/21.

 

For tre sæsoner siden blev der indført slutspil i Superligaen, og nu er NordicBet Liga også klar til at indføre slutspil fra sæsonen 2020/21. 

Klubberne er blev enige om en model, der ligesom nu er med 12 hold – med to faste oprykkere til Superligaen og to faste nedrykkere til 2. division. Turneringsmodellen bliver med et grundspil, hvor alle møder alle ude og hjemme. Efter 22 runder spiller de øverste seks hold et oprykningsspil, mens de seks nederste mødes i et kvalifikationsspil. Begge slutspil giver dermed yderligere 10 runder, hvor alle møder alle i begge grupper, og efter de i alt 32 runder er oprykkerne og nedrykkerne fundet.

”Ligesom i Superligaen får sæsonen to store højdepunkter. Først med kampen om pladserne i slutspillet op til runde 22, og spændingen fortsætter i slutspillet. Her får fodboldfans et brag af en afslutning på turneringen, når klubberne i slutspillet møder deres direkte modstandere to gange i kampen om oprykningspladserne – og om at undgå nedrykning. Derudover får sportslig fairness et løft, da uligheden med 33 runder og forskel på antal ude/hjemmekampe fjernes,” siger direktør i Divisionsforeningen Claus Thomsen.

NordicBet Liga sæsonen 2019/20 afvikles med den nuværende struktur, men på grund af Superligaens reduktionen fra 14 til 12 hold bliver der i den kommende sæson kun én oprykker og til gengæld tre nedrykkere fra NordicBet Liga. Fra 2020/21 sæsonen er det så meningen, at de to bedste danske fodbold-rækker afvikles med helt samme struktur. Allerførst skal NordicBet Liga klubbernes indstilling til ny struktur behandles i Divisionsforeningens bestyrelse, der træffer den endelige beslutning om vedtagelse.

 

 

Udgivet
01/03/2019