Danish Superliga

New Firm - Kampen om København

OPTAKT: F.C. København vs. Brøndby IF

F.C. København indtager førstepladsen i Alka Superliga og har vundet de seneste ni kampe. Faktisk tabte de ikke en eneste kamp i efteråret. Dagens modstander fra Brøndby IF ligger på andenpladsen 11 point efter løverne, men har haft en både point - og spillemæssig opblomstring efter Alexander Zornigers ankomst til Vestegnen. Det ligner derfor på forhånd et underholdende og intenst derby mellem to ekstremt formstærke mandskaber. 

Hjemmeholdet F. C. Københavns defensiv har været mildest talt imponerende i denne sæson, hvor man kun har lukket 8 mål ind og holdt nullet hele 14 gange i 21 kampe. Til dagens kamp er centerforsvarer Erik Johansson ude med karantæne, så enten Jores Okore eller Mikael Antonssen skal spille inde ved siden af kaptajn Mathias Zanka. Udeholdet Brøndby IF har været en af sæsonens største offensive oplevelser, hvor tyske Hany Muhktar og Andrew Hjulsager har været god til at sætte de to angribere Teemu Pukki og Kamil Wilczek op. Hele 24 mål er angrebsduoen noteret for.

I vinterens transfervindue var der få handler i F.C. København, men løvernes måske største profil de seneste sæsoner - anfører Thomas Delaney - har taget turen til Werder Bremen i Bundesligaen. Ind som direkte erstatning er kommet Uros Matic, som er bror til Chelsea stjernen Nemanja Matic. I Brøndby IF har man sagt farvel til en del spillere, hvor Andrew Hjulsager nok må betragtes som det største tab. Ind er kommet flere interessante spillere såsom Gregor Sikosek (venstre back), Zsolt Kalmar (kantspiller) og Paulus Arajuuri (centerforsvar), som vil bidrage med skærpet konkurrence om pladserne.       

Med en sejr i dag vil Brøndby bryde hjemmeholdets stime i Telia Parken, hvor man er ubesejret i mere end to år. Samtidig vil aftanden til F.C. København være nede på blot otte point, og med potentielt to indbyrdes opgør i Mesterskabsslutspillet, vil guldkampen være åben igen. Vinder F.C. København derimod vil de tage et stort skridt mod det danske mesterskab i Superligaens 25. jubilæumsår.

God kamp !    

 

Udgivet
19/02/2017