Danish Superliga

NEDTAKT - RUNDT OM RUNDEN

FC MIDTJYLLAND - OB

FC Midtjylland har et godt tag på OB. Midtjyderne vandt 3-0 fredag aften og har i de seneste ni indbyrdes opgør vundet de syv og spillet to uafgjort. De seneste seks indbyrdes opgør mod fynboerne på MCH Arena har Ulvene blot lukket et enkelt mål ind. 

- Mens Jakob Poulsen scorede for 20 gang på straffespark (all-time rekord i Superliga) brændte gæsternes Nicklas Helenius for første gang i karrieren fra 11-meter pletten. Michael Larsen fra Silkeborg er nu igen den eneste spiller med +10 mål på straffespark i Superliga der har en udnyttelsesprocent på 100.  

- Awer Mabil havde for 8. gang i sæsonen næstsidste fod på en FC Midtjylland scoring. Den unge australske landsholdsspiller deler før efterårets sidste spillerunde førstepladsen på assistlisten med F.C. Københavns Viktor Fischer. 

 

HOBRO IK - SØNDERJYSKE

-  De seneste fire opgør mellem Hobro og SønderjyskE på DS Arena havde kastet 17 mål af sig, men vi fik ingen mål i Hobro lørdag. Blot ni afslutninger inden for rammen i de 2 x 45 minutter blev det til.

- Efter blot fem point i seks kampe på udebane har SønderjyskE sluttet efteråret bedre af på fremmed græs, hvor man er ubesejret i de seneste fire kampe (én sejr og tre uafgjorte).

- SønderjyskE målmand Sebastian Mielitz havde et par afgørende redninger. Blot én gang holdt tyskeren buret rent i sæsonens første 9 spillerunder, men har holdt nullet i fire af de seneste 10 kampe. 

 

VENDSYSSEL FF - RANDERS FC

- Vendsyssel FF tabte 1-0 til Randers FC og jagter stadig sæsonens første clean sheet på hjemmebane.

- Randers FC har vundet de seneste tre kampe på udebane og man skal helt tilbage til starten af oktober for at finde det seneste nederlag på fremmed græs.  

- Jonas Bager har defensivt været fremragende for Randers FC i denne sæson,og søndag bød forsvarsgeneralen også ind rent offensivt med en fantastisk assist til Saba Lobjanidzes matchvindende 1-0 mål. 

 

AAB - AC HORSENS

- AaB har haft det svært hjemme på Aalborg Portland Park i denne sæson, hvor man blot har hentet otte point i ni kampe. Det er færrest af alle i Superliga.

- AC Horsens vandt 4-2 i Aalborg og har vundet seks af 10 udekampe. Kun F.C. København har hentet lige så mange sejre på udebane som 'Den Gule Fare'.

- Kasper Junker scorede til 1-1 mod AaB, og den tidligere AGF angriber ser ud til at have fundet skarpheden her op til juleferien. To mål og en assist har Junker noteret sig for i sine seneste tre Superliga optrædener.  

 

F.C. KØBENHAVN - ESBJERG FB

- F.C. København vandt søndag 3-0 over Esbjerg fB og indtager førstepladsen i Superliga. Løverne har offensivt levereret på et højt stabilt niveau og har som det eneste hold scoret i alle sæsonens 19 kampe.  

Esbjerg var før kampen søndag ikke kommet på tavlen i de seneste tre møder med F.C. København. Vestjyderne havde blot 3 skud på mål i Telia Parken og måtte endnu engang - for fjerde gang i træk - gå målløse fra banen.

- Robert Skov scorede to gange fra 11-meter pletten og er Superliga topscorer med 15 mål. 14 er sat ind med venstrebenet og ét med pandebrasken, så den skudstærke kantspiller kan bruge lidt af vinterpausen på at træne højrebenet.

 

VEJLE BOLDKLUB - BRØNDBY IF

Vejle Boldklub var med 16 mål i sæsonen før kampen mod Brøndby det hold der sammen med Hobro havde scoret færrest mål. Vejles brasilianske angriber Allan Sousa fik dog netmaskerne til at blafre i Nørreskoven, og Hobro er nu alene på sidstepladsen.

Brøndby har vundet de seneste fire Superliga-kampe og har holdt buret rent i tre af de fire. Med sejren over Vejle Boldklub avancerede de blå/gule til tredjepladsen. 

- Brøndbys Kamil Wilczek kunne søndag aften i Vejle notere sig for sin 13. sæsontræffer. Det var samtidig Wilczeks Superliga-mål nr. 25 i 2018, hvilket er det højeste antal mål en spiller har scoret i ét kalenderår i Superliga.

 

FC NORDSJÆLLAND - AGF

- FC Nordsjælland vandt det vigtige opgør mod AGF med 1-0. Kasper Hjulmands tropper vandt 2-1 i Haderslev i sidste spillerunde, og det er første gang i sæsonen, at FC Nordsjælland vinder to Superliga kampe i træk. 

- AGF fik en rigtig god sæsonstart, men som efteråret er skredet frem er århusianerne faldet ned igennem i tabellen. Især på udebane har man haft det svært og seneste udesejr skal man helt tilbage til august måned for at finde. 

- Uheldige Pierre Kanstrup scorede selvmål for anden kamp i træk, og AGF anføreren er nu oppe på fem selvmål. Det er all-time rekord i Superliga. 

Udgivet
11/12/2018