Danish Superliga

NEDTAKT - RUNDT OM RUNDEN

ESBJERG FB - AAB

- Esbjerg var før fredagens opgør ubesejrede i de seneste fire hjemmekampe, hvor især defensiven med tre clean sheets havde set stærk ud. AaB's offensiv ramte dog dagen og spillede sig frem til hele 21 afslutninger, hvoraf fire endte bag Jeppe Højbjerg i Esbjerg målet. 

- Med sejren over Esbjerg hentede AaB for ottende udekamp i træk point med hjem til Aalborg. Nordjyderne har hentet hele 17 point i sæsonens 10 udekampe (#2), mens man blot har hentet otte point i sine otte kampe hjemme på Aalborg Portland Park (#14). 

- Lucas Andersen har lagt godt fra land, siden han blev præsenteret som ny AaB spiller kort før lukningen af sommerens transfervindue. Fredag aften var han med to mål og en assist igen afgørende for nordjyderne, som med en 4-1 sejr på Blue Water Arena i Esbjerg spillede sig op i det forjættede land - Top 6. 

 

OB - VENDSYSSEL FF

- OB vandt for fjerde kamp i træk, da man hjemme slog oprykkerne fra Vendsyssel 2-0. Fynboerne er nu ubesejret i de seneste ni Superliga-kampe og kan tage selvtillid med i tasken til næste rundes topkamp mod de forsvarende danske mestre fra FC Midtjylland. 

- Vendsyssel har haft svært ved at score på udebane, og før kampen mod OB havde man blot scoret ét enkelt mål i de seneste fire kampe på fremmed græs. Heller ikke lørdag lykkedes det for nordjyderne at komme på måltavlen, hvilket må give lidt panderynker hos cheftræner Jens Berthel Askou.

- Bashkim Kadrii gjorde forskellen med to scoringer i lørdagens opgør, og angriberen med det giftige venstreben ser ud til at have fundet formen efter skiftet fra F.C. København. I sidste spillerunde var Kadrii ifølge Superligaens Player Performance Index den statistisk set bedste angriber af alle. 

 

SØNDERJYSKE - FC NORDSJÆLLAND

- Sydbank Park har i de seneste sæsoner været et næsten uindtageligt fort, men på det seneste har den flotte hjemmebanestatistik lidt et lille knæk. Nederlaget til FC Nordsjælland var det andet i træk i egen hule og SønderjyskE har blot hentet en sejr i tre af sæsonens ni hjemmekampe. 

- 9. gang var lykkens gang for FC Nordsjælland. Endelig kunne Kasper Hjulmands tropper juble efter en sejr på udebane. Før søndagens kamp havde FC Nordsjælland blot hentet tre point i otte udekampe, så sejren over SønderjyskE må have været en sand forløsning for gæsterne.  

- FC Nordsjællands Andreas Skov Olsen har fået sit helt store gennembrud i denne sæson, og søndag var den blot 18-årige wing igen på pletten to gange. Imponerende 11 sæsonscoringer er det nordsjællandske stjernefrø nu oppe på. 

 

RANDERS FC - FC MIDTJYLLAND

- Randers FC havde hele tre nøglespillere ude med karantæne, men hjemmeholdet bed godt fra sig mod FC Midtjylland. Kronjyderne havde kun ét skud færre på mål end gæsterne, og østrigske Marvin Egho kom på tavlen for anden Superliga kamp i træk. 

- FC Midtjylland har et særdeles godt tag på Randers FC, og med søndagens sejr har Ulvene nu vundet 15 af de seneste 17 møder med Kronjyderne (to opgør er endt uafgjort).  

- Paul Onuachu var kampens helt store oplevelse mod Randers FC. Først leverede han en assist i verdensklasse til Awer Mabil, og i 2. halvleg driblede han forbi fem Randers spillere, inden han hamrede bolden uindtageligt ind bag Patrik Carlgreen i målet. 

 

AC HORSENS - F.C. KØBENHAVN

- Formstærke AC Horsens havde blot tabt én af de seneste fem Superliga kampe, men et rødt kort til målmand Delac i det 20. minut afgjorde reelt opgøret mod formstærke F.C. København til gæsternes fordel.  

- Med 6-1 sejren over AC Horsens fortsatte F.C. København de seneste måneders gode takter på udebane, hvor man er gået ubesejret fra banen de seneste fire kampe på fremmed græs.

- Robert Skov har været en af sæsonens helt store oplevelser i Superligaen, og søndag var ingen undtagelse. F.C. København kantspilleren scorede hattrick og ligger nu med 13 sæsontræffere alene i front på topscorerlisten.  

 

BRØNDBY IF - HOBRO IK

- Før søndagens opgør havde Brøndby IF vundet de seneste fem indbyrdes opgør mod Hobro IK. Endnu en gang endte det med en smal sejr til de blå/gule, som har vundet fem af de seneste seks kampe mod Hobro med mindst mulig margin. 

- Det ender ofte 1-0 når Hobro spiller Superliga-bold. For femte kamp i træk var nordjyderne involveret i en kamp der endte 1-0 (to sejre og tre nederlag). 

- Simon Tibbling fik efter tre kampe på bænken chancen fra start mod Hobro, og den svenske midtbanedynamo takkede for tilliden og scorede kampens enlige mål. Efter 18 spillerunder er svenskeren med et mål og tre assists oppe på "4 point". Samme antal point som i sidste sæsons 30 kampe, hvor han noterede sig for tre mål og en enkelt assist.  

 

AGF- VEJLE BOLDKLUB

- AGF havde før kampen mod Vejle Boldklub tabt fire Superliga-kampe i træk, men Casper Højers fantastiske venstreben sørgede for en 2-1 sejr til hjemmeholdet. 

- Vejle Boldklub har haft svært ved at score på udebane, hvor man blot har fået modstandernes netmasker til at blafre tre gange. Mandag lykkedes det at komme på tavlen - dog på selvmål af AGF's Pierre Kanstrup.  

- Vejle Boldklub kom efter en stærk start fortjent foran 1-0, men så tog Casper Højer sagen i egen hånd (eller venstreben). Venstrebacken hamrede én gang i 1. og én i 2. halvleg bolden i kassen fra kanten af feltet. Fire mål og tre assists i 16 kampe må siges at være godkendt af en venstreback. 

 

Udgivet
04/12/2018