Danish Superliga

Lær turneringsstrukturen at kende

 

strukturny5.jpg


[]

Efter 20 år med samme turneringsstruktur er der fra sæsonen 2016/2017 blevet introduceret et nyt turneringsformat, som fremadrettet vil danne rammerne for afviklingen af Danmarks bedste fodboldrække. Fremover får vi en Alka Superliga med flere afgørende kampe – og spændingen om Danmarksmesterskabet, de europæiske pladser og nedrykning bliver bevaret i længere tid med indførelsen af Grundspil-, Slutspil- og Kvalifikationskampe.

Årsagen til ændringen er et generelt ønske om en forbedring af produktet og en øget interesse for Alka Superliga samt at skærpe de danske klubbers konkurrenceevne i UEFA’s turneringer.

I arbejdet med at finde den helt rigtige model til fremtidens Alka Superliga har stort set hele fodbold Danmark været inddraget. Både klubber, spillere, trænere, fans, politi, sponsorer, DBU Elite og Bredde samt eksperter og journalister er af flere omgange blevet inddraget i processen, som blev styret af det hollandske firma Hypercube. Resultatet er en Danmarksturnering, der bringer endnu flere sportslige højdepunkter og store fodboldoplevelser til de danske fans.

Udgivet
04/05/2016