Danish Superliga

Hvordan skaber man den moderne kreative spiller?

Roberto Baggio, Francesco Totti, Mesut Özil. Eksemplerne på den kreative 10’er er mange I international fodbold, men rollen er under forandring og der findes efterhånden flere forskellige opfattelser af, hvad kreativitet egentlig er, når vi taler fodbold. Samtidig er kreative og spilintelligente spillere eftertragtede i nutidens fodbold, så det er et emne, der optager mange fodboldfagfolk i disse år. I onsdagens afsnit af Playmakers podcast handler det om kreativitet.

I mange år har man forbundet den kreative spiller med rygnummer 10 og positionen som offensiv midtbane. Men er den kreative 10’er ved at uddø? Hvorfor er det vigtigt at have kreative spillere på et hold? Og hvordan definerer vi egentlig kreativitet i fodbold?

Det er nogle af de spørgsmål der stilles i onsdagens afsnit af Playmakers podcast. Ved mikrofonerne er den mangeårige fodboldleder og træner i AaB Poul Erik Andreasen sammen med Ludvig Rasmussen, der er phd. i Institut for Sundhedsvidenskab og teknologi ved Aalborg Universitet, hvor han har forsket i kreativitet i sport.

Sammen vil de belyse forskellige aspekter af begrebet kreativitet og sætte det i en fodboldmæssig sammenhæng, så vi får en bedre forståelse af den kreative spiller, og hvordan rollen har udviklet sig. Desuden kommer de ind på, hvordan man kan indrette sin træning, så man i højere grad kan skabe kreative spillere. 

I afsnittet omtales flere gange de undersøgelser, som Ludvig Rasmussen har lavet om kreativitet i fodbold. Et sammendrag af disse kan læses via dette link: https://www.playmaker.nu/home/indlg-kreativitetens-rolle-i-fodbold

Lyt til podcasten ved at følge dette link: https://www.playmaker.nu/home/podcast-hvordan-skaber-man-den-moderne-kre...

Udgivet
17/06/2020