Danish Superliga

Hobros mål imod FC Midtjylland den 11. marts har fået ny målscorer.

Hobros Babajide Ogunbiyi er blevet tildelt målet til 1-0.

Divisionsforeningen oplyser torsdag eftermiddag, at Hobros Babajide Ogunbiyi er blevet tildelt Hobros 1-0 mål, som blev scoret i kampen mellem Hobro IK og FC Midtjylland onsdag d. 11. maj.

Oprindeligt blev Wilfried Domoraud tildelt målet, men efter en nærmere gennemgang af tv-billeder, har Divisionsforeningen som turneringsadministrator valgt at tildele Ogunbiyi målet ud fra følgende kriterier:

Som udgangspunkt vil vi gerne hylde målscoreren i dansk fodbold og hellere kreditere et mål end et selvmål, hvis der er tale om tvivlsomme situationer, der ligger i en gråzone. Derfor kan der være forskel på, om bolden rammer en modspiller eller en medspiller på vej mod målet. Vi arbejder med det kriterie, at skud med retning indenfor målrammen giver skytten målet, selvom bolden rammer en modspiller på vejen. Hvis bolden derimod rammer en medspiller på vej mod målet, ligesom i SønderjyskE – Brøndby kampen, vil målet blive tildelt den spiller, der sidst rører bolden, hvis bolden ændrer markant retning.

I den konkrete situation var vurderingen, at afslutningen fra Domoraud havde retning mod målet. Selvom Babajide Ogunbiyi ubevidst styrede bolden i mål, bliver han krediteret for målet, da vurderingen var, at bolden ændrede markant retning på vej mod målet.   

Registreringen af målscorere samt en eventuel kritisk revurdering af de tvivlsomme situationer ligger ansvarsmæssigt hos turneringsadministrator og foretages som en service overfor Alka Superligaens interessenter. Det sker uden hensyntagen, eller ansvar for, hvad diverse spiludbydere måtte lægge andre kriterier til grund for afgørelser relateret til identifikationen af en målscorer. 

Udeholdet vandt i øvrigt kampen 4-1.

 Se hele kampens højdepunkter og masser af statistik fra kampen her