Danish Superliga

HOBRO - AAB

Slaget om Nordjylland

Kampfakta

Stadion: DS Arena

Kampdag: Lørdag

Kampstart: 16.00

TV Kanal: TV3 Sport

Streaming: Viaplay

Vejrudsigt: 7 grader og sol

 

Stilling før 12. spillerunde

 

Karantæner

Hobro IK: Emmanuel Sabbi og Christian Cappis

AaB: Ingen

 

Head 2 Head

Hobro indtager 10. pladsen med 12 point efter 11 spillerunder, men nordjyderne har faktisk kun tabt tre kampe i sæsonen. Peter Sørensens tropper har spillet uafgjort hele seks gange, og der skal snart sejre ind på kontoen, hvis de skal spille sig væk fra det kommende hundeslagsmål i bunden. Lørdagens modstander fra AaB har hentet seks point i de seneste fem kampe, men pilen har peget nedad for de bolsjestribede, der har tabt deres sidste tre kampe.

Hobro har kun tabt en af seks kampe hjemme på DS Arena, hvilket kun FC Nordsjælland og FC København har gjort bedre, mens AaB har haft svært ved at finde melodien på udebane. Blot én af seks kampe på fremmed græs har kastet en sejr af sig. AaB har dog fået point med hjem fra Hobro de seneste seks gange, de har været på besøg på DS Arena, så måske vendepunktet kommer på lørdag. Det mest sandsynlige resultat må dog være uafgjort. De sidste tre indbyrdes opgør er nemlig endt 1-1.  

 

Kampen i Kampen

Hobros norske bomber Pål Kirkevold har fået en fornuftig start på sæsonen med fem mål i 10 kampe. Kirkevold sad udenfor i sidste uges nederlag i Lyngby, men er forhåbentlig tilbage i startopstillingen lørdag. Superliga-topscoreren fra 2017/18 sæsonen har nemlig været fremragende mod 'naboerne' fra AaB og kommet på måltavlen i de sidste tre indbyrdes opgør. 

Hos AaB har anfører Lucas Andersen glimtet i sit fravær. Den elegante 10'er sad udenfor med skade i 9. og 10. spillerunde, men fik et indhop i sidste uges 3-0 nederlag til Randers og bør snart være i spil til en plads i start 11'eren igen. Og det er vigtigt for gæsterne. Lucas Andersen har nemlig noteret sig for fem mål og tre assists i sine otte starter for AaB i denne sæson. 

 

One 2 Watch

Gæsternes Patrick Olsen har haft en fod med i halvdelen af AaB's seneste otte scoringer i 3F Superliga (tre mål og en assist). Midtbanespilleren med det gode spark har dog været klart bedst i de kampe, hvor Lucas Andersen har spillet, så chancerne for, at Olsen kommer på tavlen lørdag i Hobro er højere hvis holdets kreative omdrejningspunkt - Lucas Andersen - spiller ved hans side.  

 

Afstemning

 

Mål og højdepunkter fra seneste møder

Udgivet
04/10/2019