Danish Superliga

Historien bag #UltratwitterAGF

AGF fans på Aarhus stadion

Skønt Twitter ikke er det altdominerende sociale netværk i Danmark, så lever debatten om Alka Superliga - eller #SLDK som det populært kaldes - på Twitter . 

Rent faktisk, har #sldk været et af de mest benyttede danske hashtags på Twitter de senere år. Men der er også et andet, særligt hashtag som har fået særligt vind i sejlene på Twitter. #UltratwitterAGF er blevet synonym med debat om den aarhusianske traditionsklub. Idémanden bag Jonas Juhler Hansen fortæller her om baggrunden for det populære og noget utraditionelle hashtag: 

Det var egentlig meningen, at det kun skulle leve på Twitter, men der er efterhånden så mange, der bruger tagget #UltraTwitterAGF, at det fortjener et blogpost for at få historien med.

#UltraTwitterAGF er en uofficiel AGF-fanfraktion, der kun eksisterer på Twitter, og man bruger blot hashtagget #UltraTwitterAGF for at være med. Der er ingen ledelse, der er intet medlemskab, det er blot en måde at vedkende sig sit tilhørsforhold til klubben over dem alle, AGF.

Derfor er tagget heller ikke #AGF, da det er for neutralt og bruges af medier, udenforstående og fans af inferiøre og underlegne klubber. Bruger man derimod det forholdsvis lange og lidt klodsede #UltraTwitterAGF, er der ikke tvivl om, at afsenderen er AGF-fan.

Tagget opstod i forbindelse med Martin Jørgensens tilbagevenden til AGF i 2010 og en udveksling mellem undertegnede og @jeppeengell. Hele tråden så således ud:

Blandt de første til at tage tagget til sig var derudover bla.@appoulsen@kfriis@udkantsadam@goerlitz@andreasmik og@arndal – alle fik også lavet den meget sjældne #ultratwitteragf t-shirt.

#UltraTwitterAGF opstod således spontant, navnet er inspireret afVesterbro Hardcore, men en søgning viser, at så mange har taget det til sig, at det har fået sin helt egen identitet.

 

Oprindeligt skrevet på Jonas's egen blog 5. oktober 2012

Følg med på Twitter

@Superligaen - Den officielle twitterprofil for Alka Superliga

@AGFfodbold - Den officielle twitterprofil for AGF

@JonasJuhler - Idémanden bag #UltraTwitterAGF

Udgivet
09/02/2016