Danish Superliga

Den officielle Alka Superliga bold fra SELECT

BRILLANT SUPER TB - Resultatet af flere års hårdt arbejde

Når Alka Superliga fredag kl. 18.00 sparkes i gang på Right to Dream Park bliver det med en spritny og forbedret Alka Superliga bold. SELECT har i flere år arbejdet på at kunne introducere end 'limet' bold, som absorberer mindre vand og dermed holder den oprindelig vægt bedre, når der spilles på vådt / fugtigt underlag.  

Den officielle Alka Superliga bold - BRILLANT SUPER TB - har alle de egenskaber, der kendetegner en klassisk SELECT fodbold. Materialerne er nøje udvalgt og har de kvaliteter, der giver de bedste spil egenskaber og den bedste holdbarhed. Den optimale rundhed er sikret med de velkendte 32 felter fordelt på 12 femkanter og 20 sekskanter. Boldens yderste materiale består af syntetisk læder, hvis overflade har en let struktur, der minimerer luftmodstanden. Under det syntetiske læder gemmer der sig den – SELECT patenterede - løse naturlatex Zero Wing blære med indbygget balancepunkt i den modsatte ende af ventil hullet. Uden på blæren befinde sig en nyudviklet foring der består af et 4 mm tykt og eksklusiv skummateriale. Ydre materialet og det underliggende skum giver bolden et blødere, lettere og mere komfortabelt touch. Selvom bolden føles lettere er vægten den samme som en traditionel fodbold. Som noget helt nyt hos SELECT, er de 32 felter limet sammen. ’TB’ i produktnavnet står for ’Thermo Bonded’, som oversat betyder ”termisk limet”, dvs. limet under varmepåvirkning. Derfor er der ingen syninger i bolden.

Under udviklingsprocessen af BRILLANT SUPER TB har flere end 500 spillere fra professionelle klubber i diverse europæiske lande testet bolden. Tilbagemeldingerne fra spillerne har været yderst positiv, og bolden er også blevet testet på Institut for Sundhed og Idræt på Tsukuba University i Japan. Vindtestresultaterne fra Japan viste, at boldens aerodynamiske egenskaber er i en klasse for sig. BRILLANT SUPER TB er udviklet til fodbold på øverste hylde, så Alka Superliga spillerne har ingen undskyldninger for ikke at få netmaskerne til at blafre i foråret.  

BRILLANT SUPER TB er også officiel kampbold i den belgiske liga (Jupiler League), den svenske liga (Allsvenskan) og i den finske liga (Veikkausliiga).

 

bold.jpg