Danish Superliga

Fodboldkampe den kommende runde

06-03-2020 Kl. 12:55:

I dag meldte regeringen ud, at de opfordrer til at arrangementer med mere end 1000 deltagere udskydes eller aflyses. Det betyder for dansk fodbolds vedkommende ikke, at kampene i den kommende runde aflyses eller udskydes, men vi følger myndighedernes opfordring og spiller uden tilskuere. 

Som Divisionsforeningen meldte ud i går torsdag, så vil vi gøre alt for at afvikle fodboldkampene den kommende runde – også hvis det betyder at spille uden tilskuere. Regeringen er kommet med en opfordring, og den har vi i Divisionsforeningen påbudt klubberne i 3F Superliga og NordicBet Liga at følge.

Vi har ikke planer om at aflyse nogle kampe, så længe der ikke er en sundhedsmæssig vurdering af, at der ikke bør spilles. Dette gælder som udgangspunkt til slutningen af marts.

 

05-03-2020 Kl.16:45:

Tidligere i dag blev det meldt ud, at personer hos Lyngby BK og Brøndby IF er blevet sendt i karantæne for coronavirus. Det har fået mange til at spørge til risikoen for udsættelse af kampe i 3F Superliga.

Der er umiddelbart to forhold, der kan påvirke afviklingen af weekendens kampe.

Hvis myndighederne kommer med konkrete restriktioner, påbud eller anbefalinger vil de selvfølgelig blive fulgt. Der vil blive gjort meget for at afvikle kampene – også hvis det indebærer at spille uden tilskuere.

Udover ovenstående, som kan komme fra myndighederne, er der ikke noget i turneringsreglerne, der forhindrer gennemførelse af kampe. Hvis en spiller eller en anden person omkring truppen bliver smittet og hele truppen dermed sættes i karantæne, så tages der stilling til det.

Det er Divisionsforeningens administration (turneringsadministrator i samarbejde med Programudvalget), som beslutter, hvornår kampe spilles, og hvornår udsatte kampe genplaceres.

 

05-03-2020  Kl. 14:45:

Personer fra to 3F Superliga klubber i karantæne for coronavirus

Coronavirus har nu også ramt 3F Superligaen. Der er dog ikke meldinger om smitte hos spillere eller hos andre personer i og omkring trupperne.

I dag blev det meldt ud, at den tidligere Brøndby- og landsholdsspiller Thomas Kahlenberg har pådraget sig coronavirusen. Han var i søndags til stede ved kampen mellem Brøndby IF og Lyngby BK. Styrelsen for Patientsikkerhed er i gang med en opsporing af de personer Thomas Kahlenberg var i kontakt med i forbindelse med kampen – og allerede nu er flere personer omkring både Brøndby IF´s og Lyngby BK´s organisation blevet sendt i karantæne.

I Divisionsforeningen er vi i tæt dialog med Sundhedsmyndighederne. Udgangspunktet er, at kampene i den kommende runde afvikles som planlagt, men vi følger selvfølgelig fuldstændigt Sundhedsmyndighedernes anbefalinger.

Vi forholder os til situationen, som den udvikler sig, og har pt ikke yderligere kommentarer.

Udgivet
05/03/2020