Danish Superliga

Begrænset træning i klubber

Mens alle ligakampe er udskudt på ubestemt tid i 3F Superliga, NordicBet Liga og 2. Division, og størstedelen af klubberne har sendt spillerne hjem, så er der nu åbnet op for træning for mindre grupper under meget tydelige sikkerhedsforhold

Da de tre bedste fodboldrækker blev sat på standby, anbefalede Divisionsforeningen klubberne at suspendere al holdtræning og sende spillerne hjem med individuelle træningsprogrammer. Den anbefaling er nu blevet justeret, så de klubber, der ikke har været nødt til at hjemsende spillerne på lønkompensation, godt kan afvikle alternativ træning i mindre grupper med god afstand

Divisionsforeningen har rådført sig med flere klublæger og eksterne eksperter og har lavet nogle nuancerede anbefalinger for træning i klubberne - stadig indenfor de gældende anbefalinger fra myndighederne. Her er stor fokus på ikke at øge risikoen for smitte hos spillere og trænere.

”Vores mål er, og har hele tiden været, at kunne starte turneringerne igen hurtigst muligt, når myndighederne på et tidspunkt siger ok. Det skal selvfølgelig ske på den meste ansvarlige måde, så der også tages hensyn til spillernes helbred. Med de nye anbefalinger bliver der nu også mulighed for modificeret holdtræning i klubregi, men selvfølgelig med en masse forholdsregler,” lyder det fra Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen.

De nye anbefalinger er med et max på otte personer på banen ad gangen – spillere, trænere og andet personale. Spillere møder omklædte i egen transport, der er ingen fællesspisning, ingen håndtryk og highfive, og al træningsudstyr håndteres udelukkende af en udvalgt person fra trænerstaben. Der bliver ikke trænet i nærkampe, og al træning tilrettelægges med den nødvendige afstand mellem deltagerne. Træningsanbefalingerne er sendt til sundhedsmyndighederne til orientering og vil selvfølgelig blive ændret, hvis myndighederne laver om på de nuværende generelle tiltag i det danske samfund.

I de klubber, hvor spillertruppen er hjemsendt på lønkompensationsordningen, er der selvfølgelig ingen krav eller forventninger til, hvad spillerne bruger deres tid på. Det er op til den enkelte spiller, og ikke noget klubben eller Divisionsforeningen kan eller vil blande sig i.

Udgivet
25/03/2020