Danish Superliga

AAB - AGF

Optakt til Den Jyske Klassiker

KAMPFAKTA

HEAD 2 HEAD


Hele 79 gange har AaB og AGF mødt hinanden i Superligaen, hvoraf AGF har vundet de 35, 20 er endt uafgjort, og AaB har vundet de 34. I Aalborg er historien en anden, hvor AaB har domineret og vundet 23 af 40 indbyrdes opgør. AaB har haft svært ved at score på hjemmebane i denne sæson, og der venter ingen nem opgave søndag mod AGF, der sammen med FCK er det hold der har holdt buret rent flest gange på udebane. Der er dog samtidig ikke meget, der taler for en AGF sejr på Aalborg Portland Park, da man skal helt tilbage til december 2012 for at finde den seneste AGF sejr i Aalborg. 

 

 

FORM

AaB har hentet fem og AGF syv point i forårets fem kampe, men pilen alligevel peger lidt mere opad for AaB. Nordjyderne har nemlig hentet deres fem point i de tre seneste kampe, mens AGF blot har hentet ét i de sidste tre spillerunder.

På udebane har AaB leveret fremragende præstationer og hentet hele 21 point, men hjemme på Aalborg Portland Park har nordjyderne skuffet. 12 point i 12 kampe og en målscore på 12-17 er bestemt ikke godkendt i Aalborg, hvor det kræsme publikum forventer underholdende fodbold og sejre på kontoen. De seneste to hjemmekampe har dog kastet fire point af sig, så måske AaB har knækket koden på eget græs. Det er også strengt nødvendigt, hvis man vil spille med om medaljer i april og maj.

AGF har blot hentet 12 af sæsonens 31 point på udebane, men har de seneste to udekampe hentet fire point. Kravet søndag er en sejr, hvis AGF skal holde liv i den spinkle chance for en plads i Mesterskabsspillet, så man må formode at se to offensivt indstillede hold, der vil gå benhårdt efter alle tre point.

SENESTE STARTOPSTILLINGER

 

KARANTÆNER

AaB: Ingen

AGF: Jens Stage

 

PROFILEN

I sidste uge kunne AaB offentliggøre, at de havde hentet Lucas Andersen hjem på en 5-årig permanent aftale, og det kan man sagtens forstå, at sportsdirektør Allan Gaarde har valgt at gøre. Lucas Andersen har nemlig været AaB's helt store profil i denne sæson, hvor han har fundet sammen med Kasper Kusk og Tom van Weert i et stærkt offensivt trekløver. Syv mål og én assist i 16 kampe er det blevet til for formstærke Lucas Andersen, der har scoret i sine seneste tre kampe.  


Udgivet
13/03/2019