Danish Superliga

9 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 9 - OB

Status efter 24 spillerunder

OB indtager 9. pladsen i 3F Superliga med 30 point efter 24 spillerunder. 6 point færre end på samme tid i sidste sæson. 

 

OB havde før sæsonen høje forventninger til 2019/20 sæsonen efter, at man i sidste sæson havde leveret flere fremragende præstationer og var snublende tæt på medaljer. Fynboerne startede også sæsonen overbevisende ud og indtog 4. pladsen efter 16 spillerunder, men herefter gik 'Striberne' helt i stå og måtte gå på vinterpause på en skuffende 9. plads. På hjemmebane har OB hentet 18 point (#9), mens fynboerne har fået 12 point med hjem fra udebane-turene (#7). Man kan matematisk ikke nå med i det forjættede land - Top 6 - længere, så fokus i Odense er nu rettet mod 7. pladsen og Europa Finalen, da man også er ude af Sydbank Pokalen. 

 

Expected Points

Ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde OB med 38 xPoints været placeret helt oppe på 5. pladsen og ligget lunt til en plads i Mesterskabspillet. OB har haft 5. flest afslutninger af alle hold i ligaen og fynboerne har blot lukket lukket 28 mål ind, så den primære årsag til den skuffende placering i tabellen er manglende skarphed foran modstandernes mål. Bashkim Kadrii er holdets topscorer med 10 sæsontræffere, men den venstrebenede angriber med det korte aftræk blev solgt i vinterpausen, og OB har blot formået at få modstandernes netmasker til at blafre fire gange i forårets fire kampe. Skal OB skal gøre sig nogen forhåbninger om europæisk fodbold i næste sæson, skal det offensive trekløver Sander Svendsen, Issam Jebali og Mart Lieder i fælleskab have udfyldt tomrummet efter Bashkim Kadrii.  

Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA

https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/

 

Nøglespillere

Oliver Christensen havde store handsker at udfylde, da vinderen af Tipsbladets 'Det Gyldne Bur' i 2017 og 2018 - Sten Grytebust - i sommerens transfervindue skiftede tilværelsen i Odense ud med København. Men den unge keeper har i den grad grebet chancen med ni clean sheets (#5) og en redningsprocent på 68%. Til sammenligning noterede Sten Grytebust sig for 11 clean sheet og lå på en  redningsprocent på 64.1% i sidste sæson.  

 

OB viceanfører Jeppe Tverskovs betydning for fynboerne er markant. Forsvarsgeneralen har spillet 19 kampe i denne sæson, hvor fynboerne har hentet 26 point (1.37 point pr. kamp). I de fem kampe Tverskov har siddet ude har OB blot hentet fire point (0.8 point pr. kamp). Defensivt er Tverskov den spiller i ligaen med flest bolderobringer af alle (47), og han er den OB spiller har noteret sig for flest clearinger (68) og næstflest vundne luftdueller (45). Offensivt er han den OB spiller, der har været mest på bolden og Tverskov er utvivlsomt en af ligaens bedste forsvarsspillere på bolden. 

 

Bashkim Kadrii blev solgt i vinterpausen, men er stadig OB topscorer med 10 sæsontræffere. Norske Sander Svendsen har med ni mål dog også vist sin målnæse fint frem i denne sæson indtager 5. pladsen på topscorerlisten i 3F Superliga. Svendsen lagde hårdt fra land med fire scoringer i sine første fire optrædener for 'Striberne', men nordmanden har ikke scoret i åbent spil i de sidste syv kampe. Svendsen ligger på en mere end godkendt scoringsprocent på 28%, så kan man få sat den 22-årige forward lidt mere og bedre i scene, kan OB hurtigt gå hen at blive en farlig outsider i kampen om den sidste europæisk billet.  

 

Form i foråret

OB har stadig forårets første sejr til gode. Tre pointdelinger og et enkelt nederlag er det blevet til. Tre point i fire kampe er ikke godkendt for en klub med Top6 ambitioner som OB, og set over de seneste 9 spillerunder er fynboerne med beskedne 4 point det mest formsvage hold i 3F Superliga. Jakob Michelsens tropper skal derfor hurtigt til at finde tilbage på sporet fra sæsonens første halvdel for, at nedrykningskamp ikke lige pludselig bliver et ubehageligt tema i Odense.    

 

Mål og højdepunkter fra forårets 4 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet

OB kickstarter foråret i Aarhus mod medaljeaspiranterne fra AGF, som man tabte 2-1 til i sæsonens første møde. I Grundspillets sidste spillerunde får man besøg af sidste sæsons bronzevindere fra Esbjerg, der kæmper for overlevelse i den tunge del af tabellen. Der venter dog ingen nem kamp mod rækkens nr. 13, da Esbjerg ligesom OB ifølge xGoals havde være placeret langt højere oppe i tabellen, hvis den sidste skarphed i felterne havde været større. 

 

 

Karantæner mod FC :

OB har Jeppe Tverskov siddende udenfor med karantæne i 25. spillerunde.

 

 

 

 

Udgivet
18/05/2020