Danish Superliga

7 DAGE TIL FORÅRSSTART

COUNTDOWN - OB

Status på efteråret

OB fik en katastrofal start på sæsonen med to point i de første seks kampe, men så fik fynboerne ellers styr på spillet og hentede 25 point i de efterfølgende 14. Fra runde 9 til runde 18 tabte man ikke én eneste kamp. På hjemmebane har man hentet godkendte 16 point, mens pointhøsten på udebane har været mindre prangende. 11 point i 10 kampe på fremmed græs har OB hentet. Skal OB gøre sig forhåbninger om at hente en billet til Mesterskabsslutspillet, skal man hente flere point på udebane og levere på et højere niveau end i Grundspillets seks sidste spillerunder i 2018, hvor man blot hentede tre point.

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

OB startede dårligt og sluttede af med to nederlag, men alligevel peger pilen opad for Jakob Michelsens tropper. Fynboerne har holdets stamme med Grytebust, Tverskov, Drachmann og Kadrii på plads og ser man bort fra de første seks spillerunder, har OB faktisk leveret et flot efterår. I vinterens træningskampe har OB også set stærke ud og taget fire sejre mod fire på papiret stærke modstandere herunder Rapid Wien og førerholdet i den polske liga - Lechia Gdansk.  

 

Nøglespillere

Bashkim Kadrii. Den hurtige angriber med det giftige venstreben kom til OB i september og har siden sin ankomst fra F.C. København sat et stort positivt aftryk på fynboernes offensiv. Kan Kadrii holde sig skadesfri og holde det høje niveau ser OB's chancer for avancement til Mesterskabsspillet gode ud. 

Jeppe Tverskov er en nøglespiller hos OB - både defensivt og offensivt. Defensivt er han den spiller i hele ligaen, der har haft tredjeflest bolderobringer og fjerdeflest vundne tacklinger, og er den OB spiller med flest vundne dueller langs jorden og flest clearinger. Offensivt spiller Tverskov en vigtig rolle i det opbyggende spil og er den OB spiller med flest afleveringer. Det er ikke et tilfælde, at Tverskov har fået tildelt denne opgave, da han ligger på næsten 90 pct. succesfulde afleveringer på egen halvdel og 76 pct. på modstandernes halvdel.

Offensivt

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Oliver Lund 

 

Afgange: Kenneth Emil Petersen, Thomas Mikkelsen, Kamil Vacek

 
 
 

Resultater i træningskampe

AGF 2 - 3 OB (Målscorere: Bashkim Kadrii, Casper Nielsen, Troels Kløve)

OB 1 - 0 Pogon Szczecin (Målscorer: Casper Nielsen) 

OB 2 - 0 Lechia Gdansk (Målscorere: Bashkim Kadrii(2))

OB 5 - 2 Rapid Wien (Målscorere: Casper Nielsen (2), Mikkel Desler, Rasmus Festersen, Jeppe Tverskov)  

 

Slutprogram i Grundspillet

OB starter ud med en svær udekamp mod ligaens nr. 1, men ellers ser programmet ganske fint ud, da fynboerne skal møde fire af de direkte konkurrenter til en plads i Top 6. I efteråret hentede OB hele otte point i de omvendte kampe mod de seks hold, som de skal op imod i februar og marts. Kan fynboerne matche denne pointhøst i forårets seks sidste Grundspilskampe lander de på 35 point, hvilket de seneste to sæsoner har været nok til at kvalificere sig til Mesterskabsslutspillet. Til forårsåbneren mod F.C. København har OB ingen spillere i karantæne. OB's komplette slutprogram for Grundspillet kan ses nedenfor:

F.C. København (u)

Vejle Boldklub (h)

AC Horsens (u)

Brøndby IF (h)

AGF (u)

Randers FC (h)

Udgivet
01/02/2019