Danish Superliga

7 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 7 - Randers FC

Status efter 24 spillerunder

Randers FC indtager 7. pladsen i 3F Superliga med 34 point i 23 kampe. 3 point flere end på samme tid i sidste sæson. 

 

Randers FC fik en svær start på sæsonen med blot 5 point i de første 7 spillerunder, hvilket kun rakte til skuffende 12. plads. Kronjyderne har dog siden vist kvaliteten og er ved udgangen af Grundspillet stadig helt med i kampen om en billet til det forjættede land - Top 6. Randers har de senere år været et stærkt hjemmehold og denne sæsonen er ingen undtagelse. Randers har hentet 24 af 34 point hjemme på Cepheus Park Randers, mens præstationerne og pointhøsten på udebane lader lidt tilbage at ønske.    

 

 

Expected Points

Ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde Randers FC med 24 xPoints været placeret på 9. pladsen og matematisk have udspillet chancen for at nå med i Mesterskabsspillet. Kronjyderne er det hold i ligaen, der er kommet til fjerdeflest afslutninger og ligger på en scoringsprocent på solide 15.7%. Især topscorer Saba Lobjanidze har været iskold foran mål med 8 sæsontræffere og en scoringsprocent på imponerende 29.7%. En træfsikkerhed som kun Brøndbys Kamil Wilczek og F.C. Københavns Pieros Sotiriou har overgået (*spillere med minimum 8 sæsonscoringer). Siden Saba Lobjanidzes afgang i vinterens transfervindue har Randers holdets effektivitet i modstandernes felt været nedadgående, hvor kronjyderne blot har scoret to mål på 32 forsøg svarende til 6.25%.   

Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA

https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/

 

Nøglespillere

Randers anfører Erik Marxen er generalen i kronjydernes forsvar. Den tidligere venstre back er den spiller med fjerdeflest vundne luftdueller i ligaen (86), og er den Randers spiller med flest clearinger (102) og bolderobringer (38). Marxen er en af de første spillere på Thomas Thomasbergs holdkort er er den Randers spiller med mest spilletid i indeværende sæson (1.969 minutter).  

 

I sommerens transfervindue hentede Randers FC Vito Mistrati hos konkurrenter fra Hobro, og efter en svingende start i sin nye klub ser han nu ud til at have erobret en plads på den centrale midtbane. Mistrati er playmakeren på Randers holdet, som er dygtig til at sætte spillet, og selvom Mistrati kun har haft næstsidste fod på én scoring, er han ofte manden med den dybe, skærende pasning, der får skabt ubalance i modstanderens defensiv. 

 

Marvin Egho er Randers klare førsteangriber med 6 mål og 4 assists i 22 kampe. Egho er en dygtig afslutter og er samtidig god til at sætte sin angrebsmakker op. Han er den Randers spiller der har skabt tredjeflest chancer (5 åbne chancer + 18 chancer), og det bliver interessant at se, om det er Kamara eller Riis, der starter oppe i front ved siden af Egho i rivalopgøret mod AGF.

 

Form i foråret

Randers FC har hentet fire point i tre kampe i foråret. Eneste nederlag kom mod ligaens førerhold, så kronjyderne har fået en fin start på foråret.    

 

Mål og højdepunkter fra forårets 3 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet

Randers FC sparker foråret igang igen mod AGF i den udsatte kamp fra 21. spillerunde. En kamp som David Nielsens tropper qua deres øjeblikkelige 3. plads og hjemmebanefordel må anses som favorit til at vinde. De seneste opgør mellem de to rivaler taler dog for en Randers FC sejr, da de seneste 11 møder er blevet vundet af Randers eller endt uafgjort. Efter AGF kampen får Randers besøg af bundholdet Hobro inden turen går til Telia Parken i 26. spillerunde. 

 

 

Karantæner mod FC :

Randers FC har ingen spillere i karantæne i 25. spillerunde.

 

 

 

 

Udgivet
20/05/2020