Danish Superliga

6 DAGE TILBAGE

Nedtælling til sæsonstart med FC Nordsjælland

Sæsonen 2018/19

FC Nordsjælland sagde før 2018/19 sæsonen farvel til store profiler som Emiliano Marcondes (vinterpausen), Mathias Jensen og Andreas Maxsø. Dette kunne aflæses klart og tydeligt på bundlinjen, hvor det i efteråret blot lykkedes at hente 24 point - 15 point færre end i de første 20 spillerunder i sidste sæson. Tager man et nærmere kig på målscoren i de første tyve spillerunder i 2018/19 (28-29) og de første tyve spillerunder i 2017/18 sæsonen (52-36), er det tydeligt, at en væsentlig årsag til den fattigere pointhøst var offensiven. 

FC Nordsjælland gik ind til forårets afgørende kampe helt nede på en niendeplads og få havde spået Tigrene en Top 6 placering. De unge drenge fra Farum skulle dog vise sig at gøre deres kritikere til skamme og kom buldrende ud til foråret med ild i øjnene og en sprudlende offensiv. 12 point og en målscore på 14-10 i forårets første seks kampe var resultatet og lige præcist nok til at knibe sig med i Mesterskabsspillet på yderste mandat. I Mesterskabsspillet kom FC Nordsjælland dog til kort mod ligaens stærkeste mandskaber og hentede blot én sejr i 10 kampe.

saesonen_i_tal.png


FC Nordsjælland er traditionelt set svære at have med at gøre på kunstgræsset på Right to Dream Park, men i 2018/19 sæsonen var Tigrene bestemt til at snakke med. 6 sejre, 6 uafgjorte og 6 nederlag blev det til mod 11 sejre, 4 uafgjorte og 3 nederlag i 2017/18. 

saesonen_hjemme.png


På udebane hentede man kun 20 point i 18 kampe og man havde svært ved at dirke modstandernes defensiv op. Blot 22 gange fik man modstandernes netmasker til at blafre. Skal FC Nordsjælland gøre sig forhåbninger om en plads i Top 6 igen i år, skal man have gang i offensiven - især på fremmed græs.

saesonen_ude.png


Nøglespillere

Andreas Skov Olsen var sammen med F.C. Københavns Robert Skov sidste sæsons åbenbaring. Den blot 19-årige højre wing lynede hele 22 gange og smadrede all-time Superliga-rekorden for flest sæsonscoringer af en teenager. En vanvittig præstation der har fået flere store udenlandske klubber til at rette transfer-sigtekornet mod Skov Olsen. Kan FC Nordsjælland holde på deres stjerne i sommerens transfervindue, vil de rødblusede fra Farum have gode muligheder for at være med i kapløbet om en plads i Mesterskabsspillet. Uden Skov Olsen vil FC Nordsjælland derimod være stærkt svækket.

noeglespiller_andreas_skov_olsen.png


 

Tilgange og afgange i sommerens transfervindue

Tilgange: Mads Aaquist (leje retur)

Afgange: Karlo Bartolec (FCK), Mads Valentin (Augsburg), Jakob Johansson (HB Køge), Magnus Wörts (HB Køge), Emil Damgaard (Kontraktudløb), Lukas Talbro (Kontraktudløb)

 

Startprogram i 3F Superliga

FC Nordsjælland sparker sæsonen i gang på udebane i Horsens. De seneste fire gange Tigrene har besøgt CASA Arena er det endt med en pointdeling, og mon ikke begge hold vil være tilfredse med et enkelt point. Det er især vigtigt for FC Nordsjælland at komme på tavlen i 1. spillerunde, da man de næste to spillerunder skal en tur til Herning og efterfølgende får bronzevinderne fra Esbjerg fB på besøg, som Flemming Pedersens tropper i sidste sæson blot hentede ét point mod i tre kampe. 


program.png


Udgivet
03/07/2019