Danish Superliga

5 dage til 3F Superliga

Nedtælling med nr. 5 - FC Nordsjælland

Status efter 24 spillerunder

FC Nordsjælland indtager 5. pladsen i 3F Superliga med 38 points efter 24 spillerunder. 6 point flere end på samme tid i sidste sæson.

 

FC Nordsjælland har hentet 24 point hjemme på kunstgræsset på Right to Dream Park og 14 point på udebane. Henholdsvis 5. og 6. bedst i ligaen.

 

Expected Points

Ser man på stillingen med 'Expected Points briller' havde FC Nordsjælland med 34 xPoints været placeret på 6. pladsen - en plads dårligere end i den aktuelle stilling. FC Nordsjælland er det mest scorende hold i ligaen, og det er også tilfældet i Expected Goals tabellen, mens nordsjællænderne har lukket syv mål færre ind end forventet. Her må en cadeau lyde til Nicolai Larsen der flere gange i sæsonen har disket op med fantastiske redninger på helt åbne chancer.

Få større indblik i Expected Goals her og se OPTA's definitioner på xG og xA

https://www.optasports.com/services/analytics/advanced-metrics/

 

Nøglespillere

Kian Hansen blev hentet i sommerens transfervindue og har med sin erfaring og sit lederskab været med til at få sat bedre skik på Tigrenes defensiv. Defensivt er den tidligere FC Midtjylland og Esbjerg spiller den FC Nordsjælland spiller der har noteret sig for flest clearinger (90), flest vundne luftdueller (44) og flest bloderobringer (30). Offensivt er Kian Hansen den spiller der med 64.5 afleveringer er mest på bolden og har med sine lange præcise diagonalskift været dygtig til at sætte de eksplosive offensive spillere godt op i en-mod-en situationer.   

 

Mohammed Kudus er et brandvarmt transferemne til sommer, og den unge ghaneser tiltrækker massiv opmærksomhed fra det store udland. Den 19-årige midtbanespiller er meget komplet offensivt og defensivt utrolig dygtig i presspillet. Kudus har scoret 9 mål på 31 afslutninger (scoringsprocent på 29%) og ligger på en afleveringsprocent på modstandernes halvdel på ikke mindre end 87.2%. Eneste spiller i 3F Superliga (+5 kampe) der slår ghaneserens præcision på modtandernes halvdel er Rasmus Falk fra F.C. København, der ligger på imponerende 90.9%.    

 

Mikkel Damsgaard har været en af sæsonens helt store åbenbaringer i 3F Superliga. Den 19-årige elegantier har noteret sig for 8 mål, 4 assists og 48 skabte chancer (#3) i 23 kampe. Fem af Damsgaards scoringer er sat ind fra distancen, hvilket ingen andre spillere i ligaen kan matche og den eksplosive udvikling er ikke gået ubemærket hen. Damsgaard skifter nemlig tilværelsen i FC Nordsjælland og 3F Superliga ud med Sampdoria og Serie A til sommer.

 

Form i foråret

FC Nordsjælland har fået en fremragende start på foråret med 10 point i 4 kampe. I sidste sæson kom Tigrene også flyvende ud af startblokken efter vinterpausen og hentede 12 point i forårets seks Grundspilskampe og sikrede billetten til Mesterskabspillet. Især offensivt har FC Nordsjælland set stærke ud og har i gennemsnit scoret 3 mål pr. kamp i foråret, og kan de holde det målsnit ligger der flere point og venter i de resterende to kampe inden Slutspillet.  

 

Mål og højdepunkter fra forårets 4 kampe

 

Slutprogram i Grundspillet

FC Nordsjælland kickstarter foråret på kunstgræsset på JYSK Park mod ligaens bundhold - Silkeborg IF i en kamp, som gæsterne går ind til som favorit. Faktisk var det Silkeborg der var tættest på sejren i sæsonens første indbyrdes opgør mellem de to mandskaber, men Ronnie Schwartz brændte straffesparket i overtiden ved stillingen 2-2. Det dufter af en særdeles underholdende og målrig kamp i Silkeborg, da der er blevet scoret ikke færre end 24 mål i holdenes seneste fem dueller, så det er bare frem med popcornene fredag aften. I Grundspillets sidste kamp får Flemming Pedersens talentfulde hold besøg af ligaens førerhold FC Midtjylland. Man skal mere end tre år tilbage - til marts 2017 - for at finde seneste FC Nordsjælland sejr over Ulvene, så mon ikke hjemmeholdet vil være ekstra opsat for at få brudt den dårlige stime og puste lidt ekstra spænding ind i toppen af tabellen.

 

 

Karantæner mod FC :

Fc Nordsjælland har ingen spillere i karantæne i 25. spillerunde.

 

 

 

 

Udgivet
20/05/2020