Danish Superliga

4 DAGE TILBAGE

Nedtælling til sæsonstart med Brøndby IF

Sæsonen 2018/19

Brøndby IF indtog efter efterårets 20 spillerunder 3. pladsen i ligaen med 30 point. På samme tidspunkt i sæsonen forinden, havde man hentet hele 46 point. Før sæsonen havde man uden tvivl håbet og troet på at være tættere på F.C. København og FC Midtjylland end 17 og 14 point ved vinterpausen, men på hjemmebane havde Brøndby blot formået at skrabe 12 point sammen. Fokus var derfor i første omgang at sikre en plads i Mesterskabsspillet, men en lidt vaklende start på foråret gjorde, at man tabte terræn til nogle af de nærmeste konkurrenter i toppen, og at billetten til Top 6 pludselig var i overhængende fare. Brøndby viste dog god moral og is i maven og tog syv point i de resterende fire gruppespilskampe og skulle dermed spille med om medaljer. Man tabte dog de indbyrdes opgør mod et stærkt spillende Esbjerg mandskab som derfor tog bronzemedaljerne, så Martin Retov og co. måtte derfor tage til takke med en fjerdeplads og en billet til Europa Finalen. Her besejrede man Randers FC og tog den sidste danske plads i Europa. En skuffende sæson for Brøndby, som må gå sultne og revanchelystne ind til den første kamp på Brøndby Stadion 14. juli.

saesonen_i_tal.png


Brøndby IF havde sæsonen igennem svært ved at finde melodien på Brøndby Stadion og tabte overraskende hele syv kampe på eget græs. Til sammenligning tabte man blot én hjemmekamp sæsonen forinden, og har Brøndby ambitioner om igen at spille med om DM guldet, skal man have fundet opskriften til sejr på hjemmebane og igen gøre Brøndby Stadion til et sted modstanderne frygter. 

saesonen_hjemme.png


På fremmed græs så det bedre ud. Her vandt man 9 af 18 kampe, hvilket kun var én sejr færre end i 2017/18 sæsonen, hvor det var små marginaler, der skilte Brøndby fra at vinde 'The Double'. 

saesonen_ude.png


 

Tilgange og afgange i sommerens transfervindue

Tilgange: Michael Tørnes (Vendsyssel FF), Filip Blazek (MFK Skalica), Andreas Bruus (FC Roskilde), Rezan Corlu (AS Roma), Tobias Børkeeiet (Stabæk)

Afgange: Benedikt Röcker (SV Wehen), Nikolai Laursen (PSV Eindhoven), Benjamin Bellot (BSG Chemie Leipzig), Christian Enemark (Næstved Boldklub), Casper Hauervig (HB Køge), Magnus Warming (Nykøbing FC), Rezan Corlu (Lyngby Boldklub)

 

Nøglespillere


noeglespillere.png


Simon Hedlund. Svenskeren blev hentet ind i vinterens transfervindue og er hurtigt blevet en publikumsyndling. Udover sine fire sæsontræffere og to assists trak den lynhurtige offensivspiller også adskillige straffespark i sine 16 optrædener. Hedlund er fremragende til at løbe dybt og til at tvinge modstanderne defensiv til at stå lavere i banen, og det giver holdets offensive omdrejningspunkt Hany Mukhtar mere plads centralt til at vende og sætte spillet op på den sidste tredjedel.     

hedlund.png


Kamil Wilczek. Brøndbys helt store profil i sidste sæson var de blå/gules polske angrebses, der havde sidste fod på hele 21 af holdets 60 mål. Brøndby anføreren er garant for mål og har i 106 Superliga kampe fået modstandernes netmasker til at blafre 54 gange. Ellers sagt på en anden måde - han scorer i snit i hveranden kamp.

wilczek.png


Hany Mukhtar ramte ikke samme tårnhøje nveau i sidste sæson, som han gjorde i 2017/18, hvor han scorede 10 gange og lavede 13 assists i 36 kampe. En af nøglerne til Brøndby succes er at få Mukhtar tilbage på sporet, for når tyskeren rammer dagen, er han blandt de absolut bedste spillere i ligaen.  Mon ikke cheftræner Niels Frederiksen allerede er i fuld gang med at kigge på, hvordan han kan få sat sin 10'er endnu bedre i scene i den kommende sæson. 

mukhtar.png


Startprogram i 3F Superliga

Brøndby IF sparker sæsonen i gang på søndag hjemme mod oprykkerne fra Silkeborg IF, og de blå/gule fra Vestegnen må påtage sig favoritværdigheden i sæsonåbneren på Brøndby Stadion. I det hele taget har Brøndby gode muligheder for at lægge godt fra land i sæsonen, da man hverken skal op med F.C. de danske mestre fra F.C. København, sølvinderne fra FC Midtjylland eller bronzevinderne fra Esbjerg fB og spiller hjemme i tre af de første fem kampe. På den anden side kan Niels Frederiksens tropper sætte sig selv under maksimalt pres, hvis sæsonstarten byder på en mager pointhøst. 

program.png


Udgivet
08/07/2019