Danish Superliga

4 DAGE TIL FORÅRSSTART

COUNTDOWN - ESBJERG FB

Status på efteråret

Esbjerg fB har været denne sæsons helt store positive overraskelse, og oprykkerne indtager fjerdepladsen med 29 point (målscore på 26-26). Vestjyderne har været meget stabile hele efteråret både på hjemme -og udebane, hvor man har hentet henholdsvis 15 point (målscore på 16-14) og 14 point (målscore på 10-12).

 

Formkurve - hvad vej peger pilen

Esbjerg har leveret stabilie præstationer igennem hele efteråret og haft meget få udfald. I første halvdel af efteråret hentede man 14 point (12-13), mens vestjyderne i anden halvdel sikrede 15 point (14-13). I sæsonens sidste kamp besejrede man FC Nordsjælland 3-0 på overbevisende vis hjemme på Blue Water Arena, og pilen peger i den grad opad for Esbjerg. 

 

Nøglespillere

Jeppe Højbjerg. Den tidligere U-21 landsholdsmålmand har været en sikker sidste skanse hos Esbjerg i denne sæson. På trods af at han er den målmand i hele ligaen, der har haft næstflest afslutninger imod sig, holder han den femtehøjeste redningsprocent (72%) og er den keeper med flest clean sheets (8) i efteråret. 

Lasha Parunashvili. Den elegante balancespiller har været en kæmpe profil hos Esbjerg på den centrale midtbane, hvor han har ageret bindeled mellem forsvar og angreb. Han sætter sig igennem rent defensivt og er den spiller i hele ligaen med tredjeflest vundne tacklinger og er ofte igangsætter rent offensivt, hvor han tilmed har budt ind med to mål og en assist. 

 

Vinterens transfervindue

Tilgange: Carlo Holse, Lasse Mikkelsen

 

Afgange: Jonas Baden Jensen, Nikolaj Hagelskjær, Agus Garcia, Budu Zivzivadze 

 

 

Resultater i træningskampe

Esbjerg fB 1 - 2 SønderjyskE (Målscorer: Adrian Petre)

Esbjerg fB 1 - 1 Kolding IF (Målscorer: Rasmus Rejnhold)

Esbjerg fB 0 - 0 Dunajska Streda (Målscorer: Ingen)

Esbjerg fB 3 - 1 Rad Beograd (Målscorere: Carlo Holse, Joni Kauko, Lasha Parunashvili)

 

Slutprogram i Grundspillet

Esbjergs slutprogram i Grundspillet ser rigtig fornuftigt ud, hvor man kun skal møde et hold, som ligger højere op i tabellen - nemlig Brøndby IF. I efteråret hentede Esbjerg hentede hele 13 point i de omvendte kampe mod de seks hold, man skal op imod i februar og marts, og kan vestjyderne matche samme antal point, skal esbjergenserne spille om medaljer i april og maj.Til forårets første kamp mod AGF har Esbjerg ingen spillere i karantæne i karantæne. Esbjergs slutprogram i Grundspillet kan ses nedenfor:

AGF (u) 

Brøndby IF (h)  

Hobro IK (u) 

AC Horsens (h) 

SønderjyskE (u) 

Vejle Boldklub (h) 

Udgivet
04/02/2019